Η Ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει 2 μικρά κορίτσια στα ερείπια του σεισμού στην Τουρκία

Το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ που ήδη από χθες ταξίδεψε στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας επιχειρεί να απεγκλωβίσει δύο μικρά κορίτσια κάτω από κατεστραμμένα κτίρια.

Η ελληνική ΕΜΑΚ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Γιώργο Σιδέρη, επιχειρεί σε δύο σημεία. Αρχικά, η αποστολή επιχείρησε να απεγκλωβίσει την 7χρονη Φατμά. Το παιδί έχει πολλαπλά κατάγματα στο χέρι του και βρίσκεται θαμμένο 7 μέτρα κάτω από τα συντρίμμια.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ ειδοποιήθηκε για μια 4μελή οικογένεια που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε γειτονικό κτίριο. Ο πατέρας της οικογένειας είναι ζωντανός, όπως επίσης και ένα μικρό κορίτσι, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Ο απεγκλωβισμός του πατέρα από την ΕΜΑΚ

Αυτή την ώρα, το ελληνικό κλιμάκιο επιχειρεί σε δύο σημεία. Σύμφωνα με τον γιατρό, η δεύτερη επιχείρηση απεγκλωβισμού θα είναι πιο δύσκολη.

Πριν από μερικά λεπτά απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια ένας 50χρονος (πιθανότατα ο πατέρας της τετραμελούς οικογένειας). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απεγκλωβισμός της μητέρας, ενώ πίσω από αυτήν βρίσκεται μια 6χρονη, η οποία είναι ζωντανή. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, θα είναι πολύ δύσκολο να την προσεγγίσουν, με την αποστολή να αναμένεται να πάρει ώρες, καθώς βρίσκεται πίσω από τόνους συντριμμιών.

Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια

«Ακούγονται ήχοι αλλά κανένας δεν βγαίνει έξω», λέει ο Ντενίζ κρατώντας με τα χέρια του το κεφάλι του και διαμαρτύρεται για την έλλειψη προσπαθειών διάσωσης τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία, με χιλιάδες νεκρούς.