Γιώργος Πιλίδης: Μπήκε σε μπελάδες με τη δήλωσή του στο Survivor περί “στημένων”

Οι δηλώσεις του Γιωρίκα Πιλίδη στο Survivor, περί προσέγγισής του για να «στήσει» αγώνα σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη αίσθηση. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που αποφάσισε να βάλει στην άκρη -για λίγο- την καριέρα του για να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι επιβίωσης, μετά από ερώτηση του παρουσιαστή αν του ζητήθηκε στο παρελθόν να «στήσει» αγώνα του στην πάλη, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό Ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση, δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό, το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας έχει αποφασίσει να καλέσει τον Πιλίδη για περαιτέρω εξηγήσεις. Η αυτεπάγγελτη έρευνα δείχνει, αφενός την σοβαρότητα των δηλώσεών του, αφετέρου το γεγονός ότι στην ΕΦΙΠΗΔ είναι αποφασισμένοι να πατάξουν φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων.

Ο Γιωρίκας Πιλίδης, μετά την επιστροφή του από τον Άγιο Δομίνικο, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και να «ρίξει φως» στην υπόθεση. Άλλωστε αυτή την στιγμή παραμένει μετέωρο ποιος τον προσέγγισε και με ποιον τρόπο. Αυτό είναι που επιθυμεί και η Επιτροπή να διαλευκάνει.

Πηγή: enikos.gr