Φυλάκιση τεσσάρων ετών στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ για οφειλές 2 εκ. ευρώ

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης όπου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή.

Ο Στέλιος Παππάς καταθέτοντας στο δικαστήριο επισήμανε πως η υπόθεση του ΟΑΣΘ έχει οσμή σκανδάλου λέγοντας πώς η συγκεκριμένη δικογραφία είναι “ένα πολύ μικρό μέρος του συνολικότερου προβλήματος”.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η νέα διοίκηση καλύπτει τα έξοδα του Οργανισμού με προϋπολογισμούς που είναι κατά 80 έως 85 εκατ. ευρώ μικρότεροι από αυτούς των προηγούμενων διοικήσεων.

Σχετικά με τη μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που δεν πλήρωνε η διοίκηση του πρώην προέδρου Χρήστου Στεφανίδη, ο κύριος Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “προφανώς είχαν άλλες προτεραιότητες” υπογραμμίζοντας ότι τα έτη 2015, 2016 και 2017 διανεμήθηκαν μερίσματα ύψους 30 εκατ. ευρώ στους πρώην μετόχους.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο επανέλαβε ότι ο Οργανισμός περιήλθε σε οικονομική ασφυξία επειδή όπως είπε το Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα για τα μερίσματα στους πρώην μετόχους είπε ότι “τα κατέβαλε για να μην μείνουν ανασφάλιστοι”.

Πηγή: kontranews.gr