Έρχεται lockdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Το απόγευμα και από τον Νίκο Χαρδαλιά θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ανακοίνωση θα αφορά τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής ανάμεσά τους ο δήμος Ελευσίνας και ο δήμος Ασπροπύργου.

Ερώτημα παραμένει ακόμα η περίπτωση της Κοζάνης καθώς για την ώρα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το αν πρέπει να μπει σε πιο αυστηρό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου.

Οι αποφάσεις για τις περιοχές στις οποίες θα επιβληθεί αυστηρότερο lockdown ελήφθησαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την Τετάρτη μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που χτύπησαν «καμπανάκι» μετα τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Όσον αφορά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εξετάζεται κάποια ανακοίνωση για μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων από τη σύσταση των 9 που ισχύει καθώς υπάρχει και ο περιορισμός των δύο οικογενειών, ο οποίος θεωρείται επαρκής για να μην υπάρξουν επικίνδυνα φαινόμενα.

Οι ειδικοί επιστήμονες εισηγήθηκαν ολικό lockdown για τον Ασπρόπυργο με το βλέμμα στα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού στο Δήμο και γενικότερα στη Δυτική Αττική. Αυτό σημαίνει κλείσιμο των επιχειρήσεων που είχαν μείνει ανοιχτές και αυστηροί έλεγχοι.

Προβληματισμός επικρατεί και για την κατάσταση και στους όμορους Δήμους, κυρίως για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Στην κυβέρνηση παρακολουθούν προσεκτικά την επιδημιολογική εικόνα της Δυτικής Αττικής. Χαρακτηριστικά χθες καταγράφηκαν στη Δυτική Αττική 36 κρούσματα με το μέσο όρο κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες να ανέρχεται σε 29,86/ημέρα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Κοζάνη καταγράφηκαν 69 κρούσματα, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικοί παράγοντες «3-4 χωριά φλέγονται». Θεωρείται επομένως πολύ πιθανό η Κοζάνη να μπει σε τροχιά ολικού lockdown, δηλαδή κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away κλείνουν και επιβάλλεται απαγόρευση για μετακίνηση από νομό σε νομό.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος χαρακτήρισε «σοβαρό» το πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές τονίζοντας ότι «ένα απλό πράγμα θα ήταν να επιβληθεί το lockdown του Μαρτίου στις περιοχές που κινδυνεύουν».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «αν έχουμε στην Αθήνα ό,τι στη Θεσσαλονίκη, φαντάζεστε τι θα γίνει, γι’αυτό και πρέπει να λάβουμε μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές».

Πηγή: newsbomb.gr