«Επίθεση» φιλίας από την Τουρκία – Τι κρύβεται πίσω από την μεταστροφή Ερντογάν

Στροφή 180 μοιρών έχει κάνει η Τουρκία που ξεκίνησε χθες με την ευχετήρια επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τον Έλληνα ομόλογό του, κορυφώθηκε με την επιστολή από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διεθνολόγοι και αναλυτές «βλέπουν» θετικά την αλλαγή αυτή από την τουρκική πλευρά, ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια στάση θα τηρήσει μετά τις τουρκικές εκλογές.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί μετά τις εκλογές αν επανεκλεγεί. Διότι είναι ο ίδιος που κατηγορούσε τον Αιγύπτιο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό τον Ισραήλ, τους ηγέτες της Σαουδική Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μετά έγιναν φίλοι» αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Αυτό που έγινε με την 25η Μαρτίου είναι εντυπωσιακό καθώς ο ίδιος κατηγορήθηκε από πολλούς ότι προωθεί την ιδέα του νεοθομανισμού και έρχεται και στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ελληνική επανάσταση που έγινε εναντίον των Οθωμανών» επισημαίνει.

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ ξεκαθαρίζει πως η αλλαγή αυτή στάσης προς την Ελλάδα δεν θα αποτυπωθεί σε καμία περίπτωση δημοκοπικά και σχολιάζει πως για τον Ερντογάν αυτή η μεταστροφή είναι και μια «λύση ανάγκης».

«Η Τουρκία χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τη Δύση, περίπου 100 δισ. κόστισε ο σεισμός. Έχει πάρει ήδη τα 6 δισ. από την ΕΕ και τη Δύση, επενδύσεις χρειάζεται μετά τις εκλογές, επανεκλογή χρειάζεται άρα χρειάζεται και την υποστήριξη των Αμερικανών και της Δύσης, F16 χρειάζεται καθώς η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχει παλαιότερα μαχητικά από αυτά που διαθέτουν οι χώρες της περιοχής, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Άρα ήταν και μια λύση ανάγκης, λένε οι αναλυτές και έφερε αυτή τη μεγάλη αλλαγή» καταλήγει.

Πηγή: skai.gr