Εκνευρισμός στην Τουρκία για την αναφορά Μητσοτάκη σε κυρώσεις

Μεγάλη ενόχληση προκάλεσε στην Άγκυρα το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού χθες από το Στρασβούργο, πως αν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά, είναι έτοιμες οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία υπήρχε η αίσθηση ότι το ενδεχόμενο κυρώσεων έχει φύγει από το τραπέζι μετά την απόσυρση του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέιτς στην Αττάλεια.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγόρησε την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι έφερε στην επικαιρότητα το χαρτί τον κυρώσεων», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει δηλώσεις που θα αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως ετοιμάζουν λίστα με πιθανά μέτρα που θα κάνουν κατά της Τουρκίας», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber.

Με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας που αξιώνει αποστρατιωτικοποίηση νησιών και θέτει ζήτημα κυριαρχίας τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι δεν έχει υπάρξει «θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα» και συνεπώς υπάρχει έτοιμη δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων που ακολουθήσαμε, τείνοντας χέρι φιλίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr