Διπλή «φάπα» σε Τούρκο δημοσιογράφο από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει καταδίκη της Ελλάδας για την Λιβύη

Όχι μία αλλά δυο φορές προσπάθησε Τούρκος δημοσιογράφος να εκμαιεύσει από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάποιες λέξεις καταδίκης της Ελλάδας γιατί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον «κακό» επικεφαλής του λιβυκού στρατού Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Λιβύη.

Και τις δυο φορές η απάντηση που εισέπραξε ήταν η ίδια. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη «ο Τούρκος δημοσιογράφος ρώτησε τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως βλέπουν οι ΗΠΑ την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Χαλίφα Χάφταρ έναν φερόμενο εγκληματία πολέμου που υποστηρίζεται από την Ρωσία για να πάρει την εξής απάντηση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν σύμμαχο κλειδί στο ΝΑΤΟ που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας».

Παρόλο που ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει το περιστατικό, ο Τούρκος δημοσιογράφος επανήλθε ζητώντας να μάθει εάν είναι σύμφωνο με την πολιτική των ΗΠΑ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χαφτάρ και όχι την κυβέρνηση της Τρίπολης. Ωστόσο, και σε αυτή την ερώτηση ο Βεντάντ Πατέλ επανέλαβε την ίδια απάντηση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε, «αυτό που απλώς θα έλεγα, καθώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση να προσφέρω, είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη».

Και ο ανταποκριτής του MEGA και του ΑΠΕ – ΜΠΕ στις ΗΠΑ Πέτρος Κασφίκης μας τροφοδότησε με αυτό το απολαυστικό βίντεο.

Πηγή: newsit.gr