Διασώστες Σώζουν Κουτάβι Που Παγιδεύτηκε Μέσα Σε Λαμαρίνα Με Καυτή Πίσσα. Οι Στιγμές Που Ακολουθούν Κόβουν Την Ανάσα

H σωτηρία μιας ζωής, είτε ενός ανθρώπου ή ενός ζώου, είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί κανείς να νιώσει.

Ένα αδέσποτο σκυλί από την Ινδία βρέθηκε σε ένα κάδο γεμάτο πίσσα. Το άτυχο ζώο αναζητούσε καταφύγιο και έκανε το λάθος να πηδήξει μέσα σε έναν κάδο από λαμαρίνα, μη γνωρίζοντας τι είχε μέσα αυτός. Μόλις πήδηξε, το σώμα του κόλλησε αμέσως στις πλευρές του κάδου.

Καυτή πίσσα κάλυψε το σώμα αυτού του άτυχου σκύλου αφ’ ότου πήδηξε μέσα στον κάδο.

Το αδέσποτο σκυλί είχε κολλήσει στον κάδο και γι’ αυτό δεν μπορούσε να βγει από ‘κει. Επίσης, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από τη θερμότητα που εξέπεμπε η καυτή πίσσα.

Ευτυχώς, κάποιος είδε αυτό το άτυχο ζώο και κάλεσε την «Animal Aid Unlimited India» για βοήθεια. Οι υπεύθυνοι αυτής της οργάνωσης έφτασαν έγκαιρα στο σημείο που ήταν το αδέσποτο σκυλί, το οποίο καθώς περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο αδύναμο. Μόλις έφτασαν, ήξεραν ότι για να το σώσουν έπρεπε να το μεταφέρουν όπως ήταν στο κέντρο διάσωσης.

Έπρεπε να σπάσουν τον κάδο.

Βλέποντας ότι το τρίχωμα του αδέσποτου σκυλιού ήταν άσχημα κολλημένο με τον κάδο, λόγω της πίσσας, ήξεραν ότι έπρεπε να τον σπάσουν προσεκτικά, φροντίζοντας να μην χτυπήσουν το σκυλί που ήταν μέσα. Μόλις κατάφεραν και αφαίρεσαν ένα κομμάτι του κάδου, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να δώσουν λίγο νερό στο άτυχο σκυλί.

Για να αφαιρέσουν τη γούνα του από τον κάδο, έριξαν φυτικό λάδι σε όλο το σώμα του, έτσι ώστε να μπορέσουν να την ξεκολλήσουν από την πίσσα.

Η διαδικασία αυτή δεν ήταν καθόλου απλή.

Η αφαίρεση της γούνας του από την πίσσα ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί το δέρμα του είχε καεί άσχημα.

Δεδομένου ότι η κατάστασή του ήταν πολύ λεπτή, χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι να καταφέρουν να αφαιρέσουν την πίσσα από το σώμα του άτυχου ζώου.

Το σκυλί συνεργάστηκε υπομονετικά με τους εθελοντές μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή τους.

Τελικά, μετά από αρκετές ώρες κατάφεραν να αφαιρέσουν την πίσσα από το σώμα του. Οι εθελοντές από το Unlimited Animal Aid ονόμασαν το αδέσποτο σκυλί Asha, που σημαίνει ελπίδα.

Τώρα, η Asha είναι ένα ευτυχισμένο σκυλί που ζει κάτω από τη φροντίδα της ομάδας της, στην οποία θα είναι πάντα ευγνώμων για τη διάσωσή της!

Πλέον είναι καθαρή και ελεύθερη!

Η Asha είναι πολύ τυχερό σκυλί. Η βοήθεια ήρθε ακριβώς την ώρα που έπρεπε! Επίσης, είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν είχε κάποιον να την αναζητήσει, αλλά χάρη στους ανθρώπους της Animal Aid Unlimited έχει πλέον ένα χώρο για να μείνει.

Πρέπει να φροντίζουμε τα ζώα όπως φροντίζουμε την οικογένειά μας, αφού κι αυτά έχουν τις ίδιες ανάγκες μ’ εμάς. Χρειάζονται τροφή, νερό, στέγη, μα πάνω απ’ όλα αγάπη!

Πηγή: fanpage.gr, diaforetiko.gr