Άσχημα νέα για τον τουρισμό – Φόβοι για ψυχρολουσία από Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ

Μπροστά σε ένα επικίνδυνο κοκτέϊλ βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός και κανείς δεν αποκλείει νέα ψυχρολουσία από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και από το Ισραήλ.

Σε άγνωστα μονοπάτια βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός. Την ώρα που 5 νησιά απειλούνται με lockdown και η Μύκονος βιώνει τις επιπτώσεις των νέων μέτρων, τα νέα που έρχονται από Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ είναι άκρως ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα, πριν έρθουν καλά – καλά οι Βρετανοί στην Ελλάδα, ο Τύπος γράφει για ενδεχόμενη αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης.

Την ανατροπή δεδομένων και νέα επιβολή καραντίνας σε βρετανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από Ελλάδα και Ισπανία φοβούνται τουριστικοί παράγοντες.

Ελλάδα και Ισπανία «φλερτάρουν» με την λεγόμενη «Amber Plus» κατηγορία που άτυπα έχει δημιουργήσει η βρετανική κυβέρνηση, η συμμετοχή στην οποία συνεπάγεται καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο νησί μετά από διακοπές, ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ταξιδιωτικοί παράγοντες, μεταδίδει η Daily Mail φοβούνται ότι οι δυο χώρες θα ακολουθήσουν την Γαλλία, η οποία ήδη βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι ειδήσεις έρχονται τη στιγμή που σήμερα αναμένεται η κυβέρνηση του Λονδίνου να άρει τον περιορισμό των 10 ημερών για τους πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» (Amber) λίστα.

Με μια ξαφνική κίνηση όμως το Λονδίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυτό δεν θα ισχύσει για τη Γαλλία. Το Παρίσι «ανταπέδωσε» χθες θέτοντας νέους αυστηρότερους κανόνες για όσους φτάνουν από την Μεγάλη Βρετανία.

Τώρα γράφει ο βρετανικός τύπος, ο φόβος είναι ότι η Ισπανία, όπως και οι Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία θα ακολουθήσουν την Γαλλία σε αυτή τη λίστα που ανεπίσημα αποκαλείται «Amber Plus».

Το ενδεχόμενο να προστεθεί η Ελλάδα στη λίστα των χωρών εκείνων από τις οποίες θα απαιτείται όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε πλήρη καραντίνα, σκέφτεται το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, η κίνηση αυτή, που θα επέφερε ένα επιπλέον πλήγμα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και λόγω του αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μεταξύ των ατόμων που επέστρεψαν στο Ισραήλ από διακοπές στην Ελλάδα.

Οι Times of Israel αναφέρονται στην αύξηση των κρουσμάτων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα αλλά και στον συνωστισμό που παρατηρείται στους χώρους ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται πως οι Ισραηλινοί απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο Ουζμπεκιστάν, την Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Μεξικό και τη Ρωσία, ενώ όσοι εισέρχονται στη χώρα μετά την επίσκεψη στις χώρες αυτές μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 δολαρίων.

Πηγή: ieidiseis.gr