Αποσύρεται από τις εκλογές ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το σάλο για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη θύελλα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για την αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες ανακοίνωσε μέσω twitter o Γιώργος Κατρούγκαλος. Σχεδόν ταυτόχρονα, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μία νέα προσπάθεια να περιορίσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, σημειώνει ότι η μεσαία τάξη μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Είχε προηγηθεί σάλος, με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών να ξεσηκώνονται και να μιλούν για δήμευση του εισοδήματός τους μέσω ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου με δηλώσεις της είχε επίσης επιχειρήσει να διαχειρισθεί το ζήτημα που προέκυψε αίφνης τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, στον ΣΚΑΙ 100,3, είχε μιλήσει για κρυφή ατζέντα.

Ειδικότερα, ο κ.Κατρούγκαλος, έγραψε στο twitter: «Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάρτηση του κ.Κατρούγκαλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.

Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.

Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του.

Πηγή: skai.gr