Αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό: Πώς χάθηκαν πέντε άνθρωποι στα χέρια του – Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του εντός της ημέρας

Αποκαλύψεις για τη δράση του νέου ψευτογιατρού, στα χέρια του οποίου χάθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Θέμα χρόνου να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας για τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 15 περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν, ενώ οι πέντε από τους ανθρώπους αυτούς έχασαν τη ζωή του. Θέμα χρόνου είναι να δημοσιευτούν με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθούν και άλλα θύματά του.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο.

Παράλληλες, έρευνες έγιναν σε Αθήνα (συγκεκριμένα στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί), στη Θεσσαλονίκη και στη Γερμανία (στο σπίτι του συνεργού του στη Στουτγάρδη). Πρόκειται για έναν Γερμανό που είναι γιατρός και εμφανιζόταν στα θύματά του στην Ελλάδα ως γενετιστής και νευρολόγος.

Ο 65χρονος Έλληνας και πρωταγωνιστής του κυκλώματος δεν είχε καμία ιατρική ιδιότητα και δήλωνε στα θύματά του νευρολόγος ή φυσίατρος. Οι δυο τους ζητούσαν από τους ασθενείς από 10.000-25.000 ευρώ για την κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα που έκαναν. Προσπαθούσαν να καταλάβουν την οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους και ανάλογα αυξομείωναν το ποσό που ζητούσαν ως αμοιβή. Το συνολικό κέρδος τους υπολογίζεται από τις Αρχές στις 900.000 ευρώ. Η δράση τους ξεκίνησε το 2009 και συνεχίστηκε έως το 2020.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2020 όταν ο αδερφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο στην Αστυνομία, δίνοντας λεπτομέρειες για τη δράση του. Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός τού είχε προτείνει από το 2015 να εγκαταλείψει τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούσαν οι έως τότε θεράποντες ιατροί του και να ακολουθήσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Η υγεία του ασθενούς, ωστόσο, αντί να βελτιωθεί επιδεινώθηκε δραματικά μέχρι που τελικά ο ασθενής κατέληξε τον Νοέμβριο του 2020.

Μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα, ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 65χρονου υπήρχε ήδη μία δικογραφία του 2019 για απάτη. Ο ψευτογιατρός είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ προκειμένου να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο συνεργός του ήταν ένας Γερμανός γιατρός από τη Στουτγκάρδη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο 65χρονος ψευτογιατρός πραγματοποιούσε ταξίδια στη Γερμανία μαζί με τους ασθενείς του, τους οποίους με τον τρόπο αυτό έπειθε ότι μαζί του μπορούν να κάνουν εξειδικευμένες εξετάσεις που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Κατόπιν, τους έπειθε -με τη βοήθεια του Γερμανού γιατρού- να ακολουθήσουν θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Πηγή: newsbomb.gr