Αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Σαντορίνη: Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Σειρά αποκαλύψεων έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία γνωστού ξενοδόχου στη Σαντορίνη.

Τα στοιχεία προκύπτουν μέσα από σειρά καταθέσεων που έχουν λάβει οι αστυνομικοί αλλά και μέσω της ανάλυσης των πειστηρίων στον τόπο του εγκλήματος από τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας που συνέλαβαν τον 20χρονο δράστη ακολούθησαν βήμα βήμα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και μάλιστα εξεπλάγησαν από τη ψυχραιμία του και από τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη και να… συνεχίσει τη ζωή του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο 20χρονος αφού σκότωσε τον άτυχο ξενοδόχο, μετέβη στην καλντέρα και πέταξε τα ματωμένα ρούχα του. Στη συνέχεια, πήγε σε σπίτι του φιλικού του περιβάλλοντος και άλλαξε ρούχα. Μάλιστα, υπήρξαν κάτοικοι και καταστηματάρχες του νησιού που τον είδαν να περιφέρεται στο νησί και να προσποιείται ότι είναι για εκείνον μία φυσιολογική ημέρα που πηγαίνει στη δουλειά.

Ο 20χρονος δράστης του φονικού στη Σαντορίνη

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που «έκαψε» τον δράστη αποκάλυψε κάτι που δεν το είχαν φανταστεί οι αστυνομικοί.

Ο 20χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, είχε επιστρέψει μετά τη δολοφονία στο ξενοδοχείο, γιατί ξέχασε κάτι που θεώρησε ότι θα μπορούσε να τον προδώσει στις Αρχές. Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε από τις κάμερες, φορούσε διαφορετικά ρούχα και παπούτσια. Μπήκε με γρήγορες κινήσεις στο χώρο όπου βρισκόταν το πτώμα του ξενοδόχου, άρπαξε ένα αντικείμενο που είχε ξεχάσει στο χώρο και το οποίο είχε τα αποτυπώματά του και εξαφανίστηκε. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι κάμερες ασφαλείας τον έχουν καταγράψει.

Οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν και τον εντόπισαν στο σπίτι όπου ζούσε μαζί με άλλους ομοεθνείς του.

Ο 20χρονος είχε γνωστούς στη Σαντορίνη και είχε αναπτύξει έναν κύκλο για να κάνει περιστασιακές δουλειές, κυρίως οικοδομικές εργασίες. Είχε μεταβεί αρκετές φορές στο ξενοδοχείο του 69χρονου θύματος για διάφορες εργασίες στο κτίριο. Η αμοιβή του ήταν περίπου 1.000 ευρώ. Ο 20χρονος ισχυριζόταν ότι ο ξενοδόχος του χρωστούσε 200 από τα 1000 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο, για τον οποίο ξέσπασε ο καυγάς που κατέληξε σε τραγωδία.

Πηγή: newsbomb.gr