«Αναποδογύριζα πτώματα για να τις βρω» – Έχασε γυναίκα και δύο κόρες στον μοιραίο αγώνα στην Ινδονησία

Συγκλονίζουν οι προσωπικές τραγωδίες που φτιάχνουν το «ψηφιδωτό» του μακελειού στον αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία με 131 νεκρούς.

Ο Άντι Χαριγιάντο λέει ότι δεν θα ξαναπαρακολουθήσει ποτέ ποδοσφαιρικό αγώνα, αφού στο μακελειό στην Ινδονησία έχασε τη σύζυγό του, τις δύο έφηβες κόρες του και έναν ξαδερφό του.

O αγώνας της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Arema FC το περασμένο Σάββατο ήταν μια ιδιαίτερη περίσταση για την οικογένεια του ποδοσφαιρόφιλου Άντι, ακόμη και για τον δίχρονο γιο του.

Στο κατάμεστο γήπεδο του Μαλάνγκ της ανατολικής Ιάβας, στην Ινδονησία, εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους όταν η αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει τους οργισμένους οπαδούς που είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 131.

Παρότι ο Άντι και η οικογένειά του παρέμειναν στις κερκίδες και εκείνος κρατούσε στην αγκαλιά του τον γιο του, χωρίστηκε από την σύζυγο και τις κόρες του, αλλά κατάφερε να φτάσει στην ιατρική ομάδα που είχε σπεύσει για βοήθεια.

“Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν ρίξει δακρυγόνα στις κερκίδες γιατί τα επεισόδια εκτυλίσσονταν στον αγωνιστικό χώρο”, λέει ο 36χρονος αγρότης.

Αναποδογύριζε πτώματα θεατών για να βρει την οικογένειά του

Όταν διαλύθηκε ο καπνός, ο Άντι άρχισε να αναζητεί την σύζυγο και τις δύο κόρες του αναποδογυρίζοντας τα πτώματα θεατών που είχαν ποδοπατηθεί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις εξόδους του γηπέδου, κάποιες εκ των οποίων ήταν κλειδωμένες.

“Συνέχισα να ψάχνω ανάμεσα στα πτώματα και μετά βρήκα τις κόρες μου, την Νατάσια και την Νάιλα. Αναζητούσα απεγνωσμένα την μητέρα τους”, συνεχίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι η 34χρονη σύζυγός του αρχικά τραυματίστηκε αλλά υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Και οι δύο κόρες του ζευγαριού -16 και 13 ετών- ήταν υιοθετημένες, όπως είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις αρχές, 33 από τα θύματα ήταν παιδιά μεταξύ 4 και 17 ετών.

“Δεν θα παρακολουθήσω ποτέ ξανά ποδοσφαιρικό αγώνα. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι ο γιος μου και δεν έχω χρόνο για τίποτα άλλο. Τώρα αυτό που είναι σημαντικό είναι πώς να εξασφαλίσω φαγητό για την επόμενη μέρα”, καταλήγει.

Η κυβέρνηση θα αποζημιώσει με 3.287 δολάρια την κάθε οικογένεια των θυμάτων ενώ σήμερα έφθασε στο Μαλάνγκ ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντόντο, ο οποίος θα επισκεφθεί πρώτα το νοσοκομείο της πόλης όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες και στη συνέχεια το γήπεδο στο Καντζουρουχάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ