Ακσόι: Απαράδεκτος ο Μακρόν, η Τουρκία θα απαντήσει όπως πρέπει

Νέα επίθεση από πλευράς της Τουρκίας στον Εμανουέλ Μακρόν και τη Γαλλία, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την πολιτική της Άγκυρας σε σχέση με την Ευρώπη και τις καθεστωτικές πρακτικές του Ερντογάν.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας σε όσα υποστήριξε ο Εμανουέλ Μακρόν στο ντοκιμαντέρ «Ερντογάν: Ο Σουλτάνος που προκαλεί την Ευρώπη» από το France 5 το βράδυ της Τρίτης (23.03). Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, με επίσημη τοποθέτησή του έκανε λόγο για απαράδεκτες εκφράσεις από πλευράς του Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως τονίζει ο Χαμί Ακσόι, οι απαντήσεις Μακρόν προήλθαν μετά από εσκεμμένες ερωτήσεις με αποτέλεσμα να τορπιλίσουν την προσπάθεια της αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με τη Γαλλία. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε πως γίνεται προσπάθεια διάβρωσης της πραγματικότητας σχετικά με την Τουρκία πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί.

«Είναι επικίνδυνο να υποστηρίζει ο κ. Μακρόν ότι η εσωτερική πολιτική της Γαλλίας μπορεί να δεχθεί παρεμβάσεις από κοινότητα ξένης προέλευσης που ζει στη χώρα», σχολίασε και πρόσθεσε πως περίπου 800.000 μέλη της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία επιζητούν την ευημερία, την ειρήνη και την αρμονία της χώρας και όχι την εμπλοκή τους στην εσωτερική της πολιτική.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι δηλώσεις του κ. Μακρόν ήταν ατυχείς και ασυνεπείς, τη στιγμή που λαμβάνουμε μέτρα για να αντικαταστήσουμε την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών με την ηρεμία και τη φιλία. Αυτή η ανισότητα και η ασυνέπεια βρίσκεται στη ρίζα των πρόσφατων προβλημάτων με τη Γαλλία», τονίζεται στη δήλωση Ακσόι ο οποίος προειδοποίησε ακόμα και για αντίποινα όσο το Παρίσι συνεχίζει την ίδια ρητορική κατά της Τουρκίας!

Πηγή: newsbomb.gr