Αίσιο τέλος για τον 50χρονο που είχε εξαφανιστεί από το «Γεννηματάς» – Γύρισε με τα πόδια σπίτι του

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Νέστορα Κάουρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί λίγο αφότου μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο 50χρονος εντοπίστηκε, το βράδυ της Τρίτης, σώος και αβλαβής στην περιοχή της Αρτέμιδας, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικείοι του είχαν ενημερώσει πως ο 50χρονος πάσχει από χρόνιο νευρολογικό πρόβλημα που του προκαλεί διαλείψεις και τάσεις φυγής.

Η μαρτυρία του 50χρονου

Ακούστε πώς ο ίδιος περιγράφει την περιπέτειά του, στο «Livenews», λίγες ώρες αφ’ ότου επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

50χρονος: Όλα καλά, μην ανησυχείτε.

Δημοσιογράφος: Φύγατε από το νοσοκομείο;

50χρονος: Ναι, ναι, ναι. Γύρισα μόνος μου.

Δημοσιογράφος: Με τα πόδια; Πώς γυρίσατε;

50χρονος: Ναι. Βρήκα ένα παιδί εκεί πέρα, μίλησα στο τηλέφωνο με τους δικούς μου και μια χαρά όλα. Αυτό έχει σημασία.

Έγινε καπνός

Τον 50χρονο είχαν μεταφέρει στο Γεννηματάς οι συγγενείς του το βράδυ της Δευτέρας. Τελευταία φορά τον είδαν να μπαίνει στα επείγοντα και ύστερα, όταν τον αναζήτησαν για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά για τη νοσηλεία του, εκείνος, είχε γίνει άφαντος.

«Επειδή ίσως άκουσε για εισαγωγή, δεν ήθελε να κάτσει μέσα στο νοσοκομείο και αποφάσισε να φύγει με τα πόδια διότι δεν είχε κινητό, δεν είχε λεφτά, ουσιαστικά κάπου ξεκουραζόταν, συνέχιζε να περπατάει, ξανά το έκανε… Τον ρωτήσαμε αν κρύωνε, αν έφαγε… Δεν είχε φάει τίποτα» λέει η κόρη του.

Ο 50χρονος φαίνεται να περπάτησε μέσα στη νύχτα τη λεωφόρο Μεσογείων, ώσπου κουράστηκε. Βρήκε ένα παγκάκι όπου κοιμήθηκε για λίγες ώρες και ύστερα, συνέχισε μέσω της Μαραθώνος, τον δρόμο του προς Αρτέμιδα.

«Μας πήρε ένας κύριος τηλέφωνο και μας είπε ότι βρίσκεται στην οδό Σπάτων, τον σταμάτησε τον κύριο μόνος του, του ζήτησε… «μπορείτε να μου δώσετε ένα τηλέφωνο να καλέσω κάπου;». Κάλεσε στο πατρικό του σπίτι, στην οικογένεια του, στους γονείς του, τον βρήκαμε και τώρα είναι στο σπίτι, μαζί μας» περιγράφει.

Οι συγγενείς του ευχαριστούν όλους όσοι βοήθησαν στον εντοπισμό του. Ιδιαίτερα τον άνθρωπο ο οποίος του έδωσε το τηλέφωνό του για να μπορέσει να επικοινωνήσει ο 50χρονος με την οικογένειά του.

Η κόρη του, ωστόσο, επιμένει στην ευθύνη που ισχυρίζεται ότι φέρει το νοσοκομείο, καθώς θεωρεί αδιανόητο ένας ασθενής να εξαφανίζεται χωρίς κανείς να το αντιλαμβάνεται εγκαίρως.

«Το καλό είναι ότι βρέθηκε, η ευθύνη για μένα ισχύει ότι είναι ακόμα του νοσοκομείου, ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φύγει έτσι μέσα απ’ το νοσοκομείο, δεν γίνεται να μην υπάρχει ασφάλεια, δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί και να φύγει με το έτσι θέλω…»

Ο 50χρονος πλέον βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του με την βοήθεια της οποίας ελπίζει να αφήσει πίσω του την σύντομη περιπέτεια που έζησε.

Πηγή: in.gr