Κρούσματα σήμερα 12/4: Πώς γλιτώσαμε 8.500 νέα, τα self test και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αγώνας δρόμου για να προστατευτεί η κοινωνία, τα νέα κρούσματα και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα ταχύτητας έχει μπει το υπουργείο Υγείας και η κοινωνία ώστε να εντοπιστούν τα νέα κρούσματα.

Ισχυρός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια τα self τεστ τα οποία προστατεύουν καταρχήν όσους νοσούν και δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία ώστε να μην μεταδίδει πολλαπλασιαστικά τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικό όλων για να συνειδητοποιήσουμε την σημασία των self τεστ είναι πως χθες από τα 500 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε (μαθητές – εκπαιδευτικούς) θα έδιναν πάνω από 8.500 νέα κρούσματα. Όμως αυτό αποφεύχθηκε με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Ν. Τζανάκη να σημειώνει: «Αυτοί οι 500 που απομονώνουμε με τα self tests, υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250-8.765 νέα κρούσματα» και πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «Έχουμε αυτό το όπλο των self tests και με αυτό πρέπει να πάνε στο χωριό τους οι πολίτες το Πάσχα».

«Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή», κατέληξε ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι χθες κατωψηρώθηκαν 149.930 αποτελέσματα από τα self τεστ με την θετικότητα να είναι μόλις 0,27%.

Επίσης κατά τον ΕΟΔΥ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.718 κρούσματα, 780 διασωληνωμένοι και 52 θάνατοι.

Πηγή: ieidiseis.gr