Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Μας γέλασε στην Κωνσταντινούπολη και μετά μας έβριζε

Νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας, στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να ιδρύσουν βάσεις εναντίον μας, 9 βάσεις. Εναντίον ποιων είναι (σ.σ. οι βάσεις); Λένε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας, δεν το τρώμε. Η Ελλάδα χρωστάει στην ΕΕ και παρόλα αυτά δίνουν όπλα, δεν θα πω ονόματα. Εναντίον ποιων της τα δίνουν;», διερωτήθηκε.

Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη.

«Μιλήσαμε αλλά δες τι έγινε μετά. Και στο Νταβός το ίδιο έκανε. (…) Μας γέλασε στην Κωνσταντινούπολη και μετά μας έβριζε. Το ίδιο έκανε και ο Νταβός».

«Στο γεύμα με τον Μητσοτάκη παρόλο που είπαμε δεν θα αφήσουμε τρίτους, σαν να μην κάναμε αυτή την συνάντηση πήγε και έκανε δηλώσεις στην Αμερική» συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιμένει στο μπλόκο σε Σουηδία και Φινλανδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Η Τουρκία δεν μπορεί να υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τη στιγμή που η κρατική της τηλεόραση μεταδίδει συνεντεύξεις ηγετών τρομοκρατών. Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε αυτή την επισήμανση, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Εκτός από το ζήτημα των «τρομοκρατών», η Τουρκία κατηγορεί ακόμη τη Σουηδία και τη Φινλανδία ότι ανέστειλαν τις πωλήσεις όπλων στη χώρα από το 2019, ως αντίποινα για την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Οι δύο χώρες είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο αποστολής διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Άγκυρα, όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους απέτρεψε από το να επιχειρήσουν το ταξίδι.

Πηγή: thecaller.gr