Υπόθεση μικρής Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης – Ξέσπασε ο πατέρας της: «Ντροπή σας»

Σε απόφαση κατέληξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Σύμφωνα με αυτή, η αναισθησιολόγος, που κατηγορούνταν, κρίθηκε αθώα. «Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά», ήταν τα πρώτα, οργισμένα λόγια του πατέρα της Μελίνας, Μάνου Παρασκάκη.

Το σκεπτικό της απόφασης τεκμηρίωσε ο πρόεδρος

Νωρίτερα, ο πρόεδρος ανέλυσε ένα-ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι’ αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να διερευνηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε η εξέταση των τριών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι είχαν απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα του δικαστηρίου, ωστόσο κλήθηκαν να εξεταστούν προκειμένου να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις και να δώσουν διευκρινίσεις. Οι τοποθετήσεις τους προσέγγιζαν τις θέσεις της πλευράς της κατηγορουμένης αναισθησιολόγου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος επέμεινε στην ενοχή της κατηγορουμένης, και αμέσως μετά τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι των δύο πλευρών.

Πηγή Creta Live, iefimerida.gr