Τρεις ναυαγοί σώθηκαν χάρη στο “SOS” που έγραψαν στην άμμο!

Σε ένα μικρό νησάκι του Ειρηνικού ωκεανού είχαν ξεμείνει τρεις ναυαγοί, οι οποίοι αποφάσισαν να “γράψουν” με τεράστια γράμματα στην άμμο SOS και έτσι τους εντόπισαν μαχητικά αεροσκάφη και τους έσωσαν!

Ένα μικρό μήνυμα «SOS» γραμμένο στην παραλία του μικρού νησιού Pikelot του Ειρηνικού εντόπισε ένα αυστραλιανό ελικόπτερο την Τρίτη και έσωσε τρεις ναυαγούς, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας.

Οι τρεις άνδρες είχαν ξεκινήσει με θαλάσσιο σκάφος 23 ποδιών την περασμένη Πέμπτη για να κάνουν ένα ταξίδι 26 μιλίων (42 χιλιόμετρα) από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας.

Ωστόσο βγήκαν εκτός πορείας και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους. Όταν οι άνδρες δεν έφτασαν στο Pulap, άρχισε η αναζήτηση μέσω του Κέντρου Διάσωσης Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στο Guam, το οποίο ζητούσε βοήθεια από μονάδες της περιοχής.

Οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο έψαχνε για ώρες και ήταν προς το τέλος της αναζήτησής του.

Πηγή: newsit.gr