Τα 5 καλύτερα κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα

Κάθε σχήμα προσώπου έχει τις ιδιαιτερότητες του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι του ταιριάζουν συγκεκριμένα κουρέματα, που αναδεικνύουν τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του και καμουφλάρουν εκείνα που θέλουμε να είναι λιγότερο κυρίαρχα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα στρογγυλά πρόσωπα: Στερούν σε γωνίες, έχουν έντονα μάγουλα και καμπύλες. Τα καλύτερα κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα είναι εκείνα λοιπόν που δημιουργούν γωνίες και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ποια είναι τα καλύτερα κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα;

Pixie

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, το πιο πιθανόν είναι να μην είχες σκεφτεί ποτέ να κάνεις ένα τόσο κοντό κούρεμα, καθώς στη θεωρεία δεν κολακεύει.

Στην πραγματικότητα όμως ένα pixie με ασύμμετρη φράντζα, όπως εκείνο της Michelle William, μπορεί να δείχνει πραγματικά φίνο και να κάνει το πρόσωπο να δείχνει μακρύτερο και λεπτότερο.

Καρέ

Το καρέ είναι ένα κούρεμα passepartout που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα.

Το μακρύ καρέ που φτάνει μέχρι το ύψος των ώμο, αλλά και το ασύμμετρο αποτελούν τις πλέον ιδανικές επιλογές στα τις γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο, καθώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση οβάλ προσώπου και κάνουν τα μάγουλα να φαίνονται λεπτότερα.

Ίσιο καρέ

To καρέ αποτελεί, όπως είπαμε, ένα παρεξηγημένο κούρεμα.

Στην πραγματικότητα το καρέ που τελειώνει στη βάση του αυχένα μπορεί να είναι πολύ κολακευτικό για τα στρογγυλά πρόσωπο, ειδικά αν συνδυαστεί με ίσια μαλλιά.

Αφέλειες

Οι ασύμμετρες αφέλειες κολακεύουν αρκετά καθώς κρύβουν ελαφρώς τα στρογγυλά μάγουλα.

Εξίσου εξαιρετική επιλογή αποτελούν και οι πλάγιες αφέλειες, οι λεγόμενες curtain bangs, οι οποίες καλύπτουν τα πλάγια του μετώπου, δημιουργώντας ένα εφέ contouring. Θυμήσου πως οι υπερβολικά γεμάτες αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο είναι μεγάλο don’t. Γιατί; Μα γιατί τείνουν να κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φαρδύ, τονίζοντας περισσότερο τα μάγουλα. Thank you, next!

Φιλαριστά μαλλιά με έντονη φράντζα

Τα μακριά μαλλιά με πλαϊνή φράντζα αλά Priyanka Chopra είναι ιδανικά για τα στρογγυλά πρόσωπα, καθώς επιμηκύνουν το πρόσωπο, προσθέτοντας όγκο από το πηγούνι και κάτω.

Συνδύασέ τα με φιλάρισμα που να ξεκινά λίγο πιο κάτω από το πηγούνι, για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση γωνιών στο πρόσωπο.

Πηγή: olagiatingunaika.gr