Ο Μπιλ Γκέιτς «ρίχνει» δισεκατομμύρια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ιδρυτή της Microsoft έχει επιλέξει 7 διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες που «δουλεύουν» πάνω στη δημιουργία εμβολίου, κατά του κορονοϊού Covid-19.

Συνολικά 7 νέα εργοστάσια για 7 διαφορετικά «πιθανά» εμβόλια κατά του κορονοϊού χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς, μέσα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates.

Συγκεκριμένα, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ιδρυτή της Microsoft έχει επιλέξει 7 διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες που «δουλεύουν» πάνω στη δημιουργία εμβολίου, κατά του κορονοϊού Covid-19 και χρηματοδοτεί με κονδύλια αρκετών δισεκατομμυρίων, τις εργασίες για τη δημιουργία των αντίστοιχων εργοστασίων.

Όμως, σύμφωνα με το Business Insider, δεν είναι ακόμα σίγουρο ποια από αυτά τα εμβόλια θα πάρουν το «πράσινο φως» και αυτό σημαίνει πως αρκετά από τα χρήματα που επενδύονται θα καταστούν «περιττά».

«Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε»

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου σε συνέντευξη του στο «The Daily Show», το Ίδρυμα Γκέιτς έχει τη δυνατότητα να κινηθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τις κυβερνήσεις και να βοηθήσει να «κερδηθεί» χρόνος στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Όπως τόνισε: «Παρότι στο τέλος θα επιλέξουμε μέχρι δύο από τα εμβόλια, χρηματοδοτούμε τη δημιουργία και των 7 εργοστασίων, για να μην χάσουμε χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να δούμε ποιο εμβόλιο θα πάρει το πράσινο φως και να χτίσουμε μετά το εργοστάσιο…»

Με αυτό τον τρόπο «κερδίζουμε» έως και 18 μήνες χαμένου χρόνου, πρόσθεσε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα χάσουμε μερικά δισ. δολάρια, όμως αν αναλογιστεί κανείς πόσα τρισ. δολάρια χάνονται στην οικονομία, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, τότε είναι η καλύτερη λύση».

Το Ίδρυμα Γκέιτς έχει δώσει ήδη 100 εκατ. δολάρια

Ήδη από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ανακοινώσει τη δέσμευσή του ιδρύματος να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, Μαρκ Σούζμαν.

Πηγή: insider.gr