Μάριος Παπαγεωργίου: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραπέμπονται άλλα 9 άτομα

Ραγδαίες εξελίξεις στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, του οποίου η σορός δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, ακόμη εννέα άτομα παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για εμπλοκή τους στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών ζητάται να εξεταστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή εάν συντρέχει λόγος άσκησης πονικής δίωξης για τα αδικήματα:

1. της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού και

2. της αρπαγής κατά συναυτουργία σε βάρος εννέα προσώπων πέραν των τεσσάρων που έχουν ήδη καταδικαστεί.

Μάλιστα ζητάται να εξεταστεί και η εμπλοκή του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου που έχει καταδικαστεί για τυχόν εμπλοκή στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών: τα άτομα που είχαν συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και αρπαγή του Μάριου δεν ήταν γνωστά, ούτε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εγκληματική οργάνωση. Ήταν άτομα που ο 77χρονος βασικός κατηγορούμενος εξασκούσε είτε ως αρχηγός της οικογένειας, είτε άτομα με ελλειμματική προσωπικότητα που κολακεύοντο από την πλασματική εξουσία που εξέπεμπε και τις μετά πειθούς υποσχέσεις προς λήψη οικονομικών ανταλλαγών.

Κυρίως όμως τους έπειθε ότι λόγω των γνωριμιών του, είχαν εξασφαλισμένο «το ακαταδίωκτο» και συνεπώς «το ατιμώρητο» κατά την εκτέλεση των αντιτιθέμενων εντολών τους. Από το προαναφερθέν αποδεικτικό υλικό υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της αρπαγής σε κακουργηματική μορφή.

Όπως μετέδωσε το Star, για την υπόθεση παραπέμπονται στον αρμόδιο ανακριτή και εισαγγελέα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών:

Η σύζυγος του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου
Ο γιος του 77χρονου, αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας
Ο δεύτερος γιος του 77χρονου, επίσης αστυνομικός
Δύο άτομα στα οποία ο 77χρονος ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου
Τρία άτομα τα οποία παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και κυρίως στον 77χρονο «αρχηγό»
Ιδιοκτήτης εταιρείας με οχήματα προς απόσυρση και φίλος του 77χρονου. Οι παραπάνω τρεις ήταν υπάλληλοι στην εταιρεία.

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής στις 9 Αυγούστου του 2012. Είχε φύγει, εκείνη την ημέρα, με το αυτοκίνητό του, από το Διακοφτό Αχαΐας, για να πάει στο Αίγιο. Στον δρόμο, όμως, ένα τηλεφώνημα από φιλικό του πρόσωπο, τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς Αθήνα. Την επόμενη μέρα τα ξημερώματα, οι απαγωγείς του κάλεσαν τη μητέρα του στο τηλέφωνο και της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Η γυναίκα αποφάσισε να ακούσει τη συμβουλή ενός οικογενειακού φίλου της και να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Για τις επόμενες μέρες, επικοινωνούσε διαρκώς με τους απαγωγείς του Μάριου, που τη διαβεβαίωναν ότι είναι ζωντανός κι ότι θα τον έβλεπε μόλις τους έδινε τα λύτρα που ζητούσαν.

Ο άνδρας ήταν «παρών» σε όλη τη διαδικασία και την καθησύχαζε, λέγοντάς της ότι έχει διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες κι ότι έψαχνε τον γιο της.

Στις 17 Αυγούστου, η γυναίκα λυγίζει και δηλώνει την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Αρκετό καιρό μετά, τον Οκτώβρη του 2012, η μητέρα του Μάριου έχει ήδη απευθυνθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία αδιάκοπα έψαξε και εντόπισε σημαντικά στοιχεία, και η αστυνομία αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της εξαφάνισης του Μάριου, βρίσκοντας μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το πτώμα του, όμως, δεν έχει εντοπιστεί, ακόμα κι αν πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια από την εξαφάνισή του.

Ο οικογενειακός φίλος κατηγορήθηκε ότι είναι ο «εγκέφαλος» κι ο ενορχηστρωτής της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου. Του επιβλήθηκε, μάλιστα, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, σύσταση συμμορίας, αρπαγή κι απόπειρα εκβίασης. Η σύζυγος του άνδρα καταδικάστηκε επίσης για αρπαγή και για απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Ο «διαμεσολαβητής», ο άνθρωπος, δηλαδή, που τηλεφωνούσε στη μητέρα του Μάριου, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση. Φυλάκιση έως 6 χρόνια με αναστολή ήταν η ποινή που επιβλήθηκε και σε άλλους 4 κατηγορούμενους, εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Πηγή: newsbomb.gr