Έντεκα άνδρες βίασαν 19χρονη και την πέταξαν από τον έκτο όροφο

Μια 19χρονη γυναίκα πέθανε μετά από βιασμό τουλάχιστον 11 ανδρών, όταν την έριξαν από τον έκτο όροφο ενός κτιρίου, στη Σομαλία .

Η Χάμντι Μοχάμεντ Φάρα δελεάστηκε για να συναντήσει έναν άνδρα φίλο προτού της επιτεθούν οι άνδρες.

Η άθλια δολοφονία συνέβη στο Μογκαντίσου της Σομαλίας την Παρασκευή την περασμένη εβδομάδα και έχουν γίνει 11 συλλήψεις.

Η αστυνομία αναφέρει ότι προσπαθούν ακόμα να εντοπίσουν άλλους υπόπτους.

Η φοιτήτρια Χάμντι ήταν έτοιμη να εγγραφεί στο κολέγιο και ο θάνατός της πυροδότησε τεράστιες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Σε μια δήλωση, η αστυνομία είπε: «Έχουμε συλλάβει 11 άτομα για την πρόσφατη υπόθεση βιασμού στη γειτονιά Wabari στο Μογκαντίσου και συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και άλλων υπόπτων».

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η Χάμντι εγκατέλειψε το σπίτι της το μεσημέρι αφού κανόνισε να να συναντήσει έναν φίλο.

Η οικογένειά της έλαβε αργότερα ένα θλιβερό τηλεφώνημα που τους ενημέρωσε ότι το σώμα της ήταν σε νεκροτομείο.

Ο βουλευτής Mustaf Sheikh Ali Duhulow δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο βιασμός και η δολοφονία της Χαμντί προκάλεσαν σοκ σε όλη τη Σομαλία και δεν θα μείνει φύλλο και φτερό μέχρι να εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη».

Και ο βουλευτής Χασάν Μουαλίμ πρόσθεσε: «Θέλω να πω στον λαό της Σομαλίας και στους εκλογείς μου ότι δεν θα ξεκουραστώ έως ότου η αείμνηστη Χάμντι λάβει τη δικαιοσύνη που της αξίζει».

Τρομοκρατημένοι διαδηλωτές λένε ότι δεν είναι αρκετά αυτά που γίνονται για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στη Σομαλία.

Πηγή: iapopsi.gr