Το μοναδικό supercar με τις 6 ρόδες που εντυπωσίασε τους επενδυτές και κοστίζει μια περιουσία

Οι Ιταλοί είναι λάτρεις των υπεραυτοκινήτων. Πως να μην είναι άλλωστε; Το βέβαιο είναι πως λίγο – πολύ θα έχετε ακούσει για τις γνωστές εταιρείες τους. Οι Lamborghini, Ferrari, Maserati και Bugatti αποτελούν αυτοκίνητα, τα οποία κάνουν θραύση, με τις επιδόσεις τους στην άσφαλτο. Ωστόσο, μάλλον δεν έχετε ακούσει για το Covini 6SW.

Η ιστορία του Covini 6SW

Το 1974, ο Ferruccio Covini είχε την αρχική ιδέα για την κατασκευή ενός εξακύλινδρου supercar. Όμως, τα ελαστικά χαμηλού προφίλ δεν ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή. Έτσι, η ιδέα του παρέμεινε απραγματοποίητη μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τότε, αναπτύχθηκαν οι υδροπνευματικές αναρτήσεις.

Το υψηλό κόστος και διάφορα άλλα εμπόδια καθυστέρησαν περαιτέρω το έργο. Η καθυστέρηση κράτησε μέχρι τη δεκαετία του 1990. Νέες τεχνολογίες και οι αερόσακοι ενθάρρυναν τους επενδυτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το πρώτο Covini 6SW, να ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρουν οι έξι τροχοί; Σε περίπτωση, που ένα από τα μπροστινά ελαστικά ξεφουσκώνει, ο διπλανός τροχός του επιτρέπει να διατηρείται επαρκής έλεγχος στο αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα, δημιουργείται μεγαλύτερη επιφάνεια πέδησης. Επίσης, προσφέρεται βελτιωμένη σταθερότητα και καλύτερος χειρισμός.

Ακολουθεί βίντεο με το νέο υπεραυτοκίνητο με έξι ρόδες

Πηγή: enimerotiko.gr