Το μασάζ στα πέλματα έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το μασάζ στα πέλματα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ανάλογα με το σημείο του πέλματος στο οποίο ασκείται πίεση, το μασάζ μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και της εμμηνόπαυσης και να σας ξεκουράσει.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, καθώς και συμπτώματα του ουροποιητικού.

Το μασάζ ποδιών είναι ευεργετικό για τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη τόσο κατά τη διάρκεια του τοκετού, όσο και μετά από αυτόν.

Τα ευρήματα μελετών για την επίδραση του μασάζ πελμάτων στον ύπνο, είναι εντυπωσιακά. Η ποιότητα του ύπνου των συμμετεχόντων βελτιώθηκε πολύ, μειώθηκε ο αριθμός των διαταραχών κατάθλιψης και αυξήθηκαν τα επίπεδα της σεροτονίνης.

Είναι επίσης αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγεί κανείς από τον πονοκέφαλο. Αν η αιτία του πονοκεφάλου βρίσκεται στον αυχένα, στους ώμους και την πλάτη, πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το πέλμα.

Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, η διέγερση συγκεκριμένων σημείων των πελμάτων συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Πηγή: newsitamea.gr, onmed.gr, brightside.me