Θάνος Μικρούτσικος: Η σύζυγος και η κούκλα κόρη του στο πλευρό του στη συναυλία του [Εικόνες]

Μια μεγάλη συναυλία με το σύνολο του μελοποιημένου έργου του σε ποίηση Νίκου Καββαδία παρουσίασε ο μεγάλος μας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Το κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο «γέμισε» και από τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου μέσα από τις φωνές των Χρήστου Θηβαίου, Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτας Αντωνοπούλου.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν τη συναυλία, ο γεν.γραμ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και φυσικά η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη και μια από τις 3 κόρες του Αλεξάνδρα, η οποία έχει τεράστια αγάπη για τη μουσική! Ο συνθέτης πριν χρόνια σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για την κόρη του Αλέξανδρα και την αγάπη της για τη μουσική, όταν ρωτήθηκε, πώς είναι ως μπαμπας:

«Μάλλον πολύ καλός με την έννοια του πώς πρέπει να είναι ένας πατέρας. Δηλαδή να μην είναι αυταρχικός, να μην προβάλει τα θέλω του στα παιδιά, πχ θέλω να γίνει ή μην κάνει αυτό. Περισσότερο δηλαδή να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στο σπίτι, οι συζητήσεις να μην περιέχουν το πρέπει, αλλά να είναι συζητήσεις που δημιουργούν προβληματισμούς, ατμόσφαιρες. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Η κόρη μας η Αλεξάνδρα, η τρίτη κόρη μου, γιατί έχω και τη Σεσίλ και την Κωνσταντίνα, όταν ήταν 14 χρονών, μου είπε ότι θέλει να κάνει μουσική. Της είπα αμέσως βεβαίως αγάπη μου, αλλά οφείλω να σου πω ότι μέσα μου δεν ήμουν σίγουρος ότι αυτό είναι που θέλει, αλλά ότι ήταν μια προβολή αυτού που έβλεπε σε μένα. Σε μια επόμενη συζήτηση της είπα ότι θα σε στηρίξω απόλυτα σε αυτό που θέλεις και να είσαι και ήσυχη γιατί αν κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής σου αποφασίσεις κάτι άλλο, πάλι θα είμαι εκεί να σε στηρίξω ακόμα και στην αλλαγή της απόφασής σου».

«Η Αλεξάνδρα μελέτησε πάρα πολύ, στα 15, στα 16 , στα 17 και τώρα αριστεύει στο Λονδίνο κι έχει αυτονομηθεί πλήρως. Έτσι συμπεριφέρθηκα. Αυτός είναι ο τρόπος να δημιουργείς ατμόσφαιρα και να είσαι ένας φίλος με τις εμπειρίες. Αυτό είναι το θέμα και όχι τα μη, δεν πρέπει, τα πρόσεχε, τα κάνε, τα ράνε».

Θάνος Μικρούτσικος Δημήτρης Κουτσούμπας

Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη

Ο συνθέτης, με την κορη του Αλεξάνδρα και τη σύζυγό του Μαρία Παπαγιάννη

Πηγή: dailystories.gr