Στέφανος Μάνος για Αττική Οδό: Οι οδηγοί έπρεπε να πληρώσουν 2.000 ευρώ

Προκαλεί ο Στέφανος Μάνος με δήλωσή του για τα όσα πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν στην Αττική Οδό με χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους στο χιόνι από το πρωί της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Ενδεχομένως, να έπρεπε να πληρώσει 2.000 ευρώ το αυτοκίνητο που δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ» είναι η άποψη του Στέφανου Μάνου για όσα βίωσαν χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας και παιδιά, στην Αττική Οδό, όπου εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στον χιονιά.

«Βιαστήκαμε να δώσουμε αποζημιώσεις σε οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες και είχαν φθαρμένα λάστιχα, κανονικά αυτοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 2.000 ευρώ για το μεγάλο πρόβλημα που προκάλεσαν στους δρόμους» είχε αναφέρει αρχικά ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Λίγο αργότερα, θέλησε να διευκρινίσει περισσότερο τη δήλωσή του σε ανάρτησή του στο Facebook, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν είχαν φθαρμένα ελαστικά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

«Επειδή με ρώτησαν πώς μπορεί πρακτικά να γίνει ο έλεγχος των ελαστικών, θυμίζω ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε νέα εφαρμογή με την οποία εντοπίζονται τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Τα ΚΤΕΟ ελέγχουν μεταξύ άλλων την κατάσταση των ελαστικών και διατηρούν τις πληροφορίες κάθε αυτοκινήτου για τρία χρόνια τουλάχιστον.

Η δική μου υπόθεση είναι ότι οι νταλίκες που δίπλωσαν στην Αττική Οδό και η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν είχαν φθαρμένα ελαστικά.

Με την εφαρμογή του κ. Πιερρακάκη είναι εύκολος ο έλεγχος. Τα αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στην Αττική Οδό και θα αποζημιωθούν με απόφαση του πρωθυπουργού με 2.000 ευρώ είχαν περάσει ΚΤΕΟ; Και αν ναι, το ΚΤΕΟ είχε συστήσει αντικατάσταση ελαστικών; Και αν πάλι ναι, αντικαταστάθηκαν; Διότι αν το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ και δεν είχε αντικαταστήσει φθαρμένα ελαστικά παρά τη σχετική υπόδειξη, τότε δεν πρέπει να λάβει αποζημίωση 2.000 ευρώ αλλά ενδεχομένως να πληρώσει αποζημίωση για όσα προβλήματα προκάλεσε στους άλλους.»

Πηγή: ieidiseis.gr