Σεισμός Τουρκία: Ραγίζει καρδιές η διάσωση νεογέννητου – Νεκρή η μητέρα του

Καθηλώνουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα οποία καταγράφουν τις συγκλονιστικές προσπάθειες απεγκλωβισμού του κόσμου κάτω από τα ερείπια. Η ιστορία που ανατριχιάζει είναι αυτή με τη μητέρα που γέννησε κάτω από τα ερείπια και πέθανε από το κρύο. Οι διασώστες εντόπισαν το σημείο από το κλάμα του νεογέννητου το οποίο ύστερα από ώρα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό.

Είναι η στιγμή που συγκλόνισε την οικουμένη. Μέσα στα συντρίμμια, μέσα στα χαλάσματα που έφερε το θανατηφόρο χτύπημα του εγκέλαδου γεννιέται ένα μωράκι.

Τον θάνατο διαδέχεται η ζωή…

Η μητέρα γεννά μόνη και αβοήθητη κάτω από την άμορφη μάζα που έχουν σχηματίσει τα συντρίμμια του σπιτιού της και ξεψυχά.

Η εικόνα είναι γροθιά στο στομάχι.

Οι διασώστε όπως μετέδωσε χρήστης στο τουίτερ έφτασαν από το κλάμα του Μωρού και είδαν το παιδί δίπλα από τη νεκρή μητέρα του.

Το μωρό κλαίει και το μεταφέρει ένας άνδρας στα χέρια του ένας άλλος τρέχει με την κουβέρτα στα χέρια.

27 ώρες στα συντρίμμια

Διασώστες και εθελοντές στην περιοχή Καχρανμαρμαράς κρατούν στο φορείο μία νέα κοπέλα.

Είναι 24 ετών και πέρασε 27 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της.

Είναι σκεπασμένη με μία κουβέρτα η θερμοκρασία αγγίζει τους μηδέν βαθμούς κελσίου και μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο ίδιο σημείο χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Οι προσπάθειες από τους διασώστες που δουλεύουν νύχτα μέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι αδιάκοπες.

Η συγκινητική ιστορία του Ισμαήλ

Αυτή η εικόνα ήταν από τις πρώτες που κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο του σεισμού.

Ο διασώστης μεταφέρει ένα παιδάκι στα χέρια που τρομοκρατημένο, φοβισμένο προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει και το πηγαίνει σε ασφαλές σημείο.

Ο 18 μηνών Ισμαήλ τα κατάφερε, σώθηκε και μπορεί και τρώει πλέον ένα κομμάτι ψωμί και ζεσταίνεται με μία κουβέρτα καθώς το κρύο στην περιοχή είναι τσουχτερό.

Η μητέρα του όμως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν τα κατάφεραν τους καταπλάκωσαν τα συντρίμμια του σπιτιού. Η οικογένεια του Ισμαήλ είχε μεταφερθεί εκεί από την περιοχή Μορέκ 11 χρόνια πριν εξαιτίας του πολέμου στην περιοχή.

Στο ίδιο σημείο σώθηκε ακόμη μία οικογένεια με τρία παιδιά.

Πηγή: megatv.com