Σεισμός στην Κρήτη: «Στην αρχή νόμιζα ότι ζαλίζομαι»

Από το Ηράκλειο μέχρι την Ιεράπετρα, ο νέος σεισμός της Κρήτης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους.

«Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο ο οποίος βγήκε στους δρόμους και προσωρινά έκλεισαν οι υπηρεσίες καθώς βγήκαν έξω και οι υπάλληλοι. Σχολεία έκλεισαν επίσης και οι μαθητές αποχώρησαν ενώ μια εκκλησία έχει καταρρεύσει στην περιοχή Ζάκρος του Δήμου Σητεία. Επίσης σε παραλιακά καταστήματα είχαμε πτώση κάποιων μικροαντικειμένων στην παραλία ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί» είπε στο thebest, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ανατολή» στην Ιεράπετρα, Νίκος Τραντάς.

Η κυρία Μαίρη που ζει στο Ηράκλειο, περιγράφει: «Στην αρχή νόμιζα ότι ζαλίζομαι καθώς όλο αυτό το διάστημα κάνει συνέχεια σεισμούς και πολλές φορές αισθανόμαστε ότι κάνει σεισμό ακόμα κι όταν δεν γίνεται. Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε μεγάλη διάρκεια».

Όπως αναφέρει, εργαζόμενοι από υπηρεσίες και όχι μόνο βγήκαν έξω από τα κτίρια μετά τη νέα δόνηση που αναστάτωσε την περιοχή λίγες μόνο μέρες μετά τον σεισμό με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

«Η δόνηση είχε πολύ μεγάλη διάρκεια, δεν είχε βουητό κι ανησύχησε πολύ τους Ηρακλειώτες» περιγράφει στο thebest η δημοσιογράφος Κατερίνα Μηναδάκη. «Η πρώτη σκέψη ήταν ότι το επίκεντρο είναι πάλι το Αρκαλοχώρι κι όχι το Ηράκλειο. Ακούστηκε βέβαια και στο Αρκαλοχώρι όπου εξακολουθούν να πέφτουν κτίρια και οι άνθρωποι είναι σε πανικό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Ιεράπετρα, τη Σητεία και φυσικά ανάστατο είναι όλο το κέντρο του Ηρακλείου», περιγράφει η δημοσιογράφος.

Πηγή: newsit.gr