Σχολεία – Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες από το πρώτο κουδούνι με self test, θερμομετρήσεις και παράπονα

Τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία. Στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες παιδιά πήραν θέσεις ξανά μέσα σε κατάσταση πανδημίας…

Επιστροφή στα θρανία σήμερα 13 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές, με νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη η χώρα να ανοίγουν για δεύτερη χρονιά μέσα σε κατάσταση πανδημίας. Με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πάλι σε ισχύ, αλλά με την προσθήκη μιας νέας παραμέτρου, εκείνης του εμβολιασμού, η νέα χρονιά ξεκινά με κύριο στόχο του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα φέτος να πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης.

Στη Θεσσαλονίκη, με πιστοποιητικά εμβολιασμού και βεβαιώσεις αρνητικού self test στο χέρι επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας στα θρανία οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Στα ήδη γνωστά μέτρα -μάσκες αντισηπτικά- προστέθηκε από σήμερα η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά την προσέλευση στο σχολείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές 12 ετών και άνω, ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές πρέπει να υποβάλλονται σε self-test δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου. Να σημειωθεί ότι για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο.

Οι γονείς των μικρών μαθητών δηλώνουν ανήσυχοι για την εξέλιξη της πανδημίας, με μερικούς εξ’ αυτών να υποστηρίζουν πως έπρεπε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για τη χωρητικότητα μέσα στις αίθουσες. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισε ότι σήμερα επιστρέφουν στα θρανία περίπου 1,5 εκατ. μαθητές, σε 14.500 εκπαιδευτικές δομές.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε μαθητή, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr, από το 33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συστεγάζεται μαζί με το 44ο Νηπιαγωγείο…

Πηγή: newsit.gr