Ρόδος: «Έσπασαν» την καραντίνα για τον Επιτάφιο και καταδικάστηκαν δύο μήνες μετά

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ τιμωρήθηκαν τέσσερις άνδρες στον Αρχάγγελο Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για παραβίαση των μέτρων προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Οι κατηγορούμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου. Οι τέσσερις τους, έναν 45χρονος, ένας 52χρονος ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, ένας 42χρονος κι ένα 47χρονος, είχαν τότε συλληφθεί και τώρα, δύο μήνες μετά, έμαθαν την ποινή τους από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικός υπηρεσίας διαπίστωσε ότι αναρτήθηκαν δύο βίντεο στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στο Facebook, τα οποία έδειχναν τα άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά Επιταφίου στα σοκάκια του παλαιού οικισμού της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου. Αναγνώρισε, μάλιστα, ανεπιφύλακτα δύο από τα άτομα και συγκεκριμένα τον 45χρονο που προηγείτο της πομπής, υψώνοντας την ελληνική σημαία, και τον 47χρονο που σήκωνε τον Επιτάφιο με άλλα τρία άτομα.

Πηγή: pronews.gr