“Θα λιώσουμε…” Χτυπάει 40άρια η θερμοκρασία – Αυτές οι πόλεις θα «ψηθούν»

Καμίνι θυμίζει σήμερα η χώρα, με τις παραλίες να είναι ασφυκτικά γεμάτες. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο, Δευτέρα (24/06)

Μικρή άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή 23/06, με τον υδράργυρο, σύμφωνα με το meteo.gr, να φτάνει σε αρκετές περιοχές στους 36-38 βαθμούς, ενώ στις πεδιάδες της Θεσσαλίας και του Αγρινίου να αγγίζει τοπικά τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει

Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, ελαφρώς αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το Σάββατο 22/06 και οι μέγιστες θερμοκρασίες που περιμένουμε την Κυριακή 23/06, σε ορισμένες πόλεις της χώρας.

Οι βροχές επιστρέφουν το μεσημέρι της Δευτέρας

Τη Δευτέρα (24/06) οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στο βίντεο που θα δείτε στην gallery παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 26/06. Από την Τρίτη η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης εκδηλωθεί έντονο κύμα καύσωνα.

Πηγή: newsbomb.gr