Πύρρος Δήμας για Θοδωρή Ιακωβίδη: Θα παραμείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του

Το ευχάριστο νέο ότι ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα συνεχίσει την προσπάθειά του στην άρση βαρών μοιράστηκε ο ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας

«Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ’ ότι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία, -δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (1/8) στον ΣΚΑΪ.

Ο ολυμπιονίκης ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει συζήτηση ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα ίδια λάθη χαρακτηρίζοντας την ίδια ώρα ντροπή όσα έγιναν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη. «Δεν πρέπει να θυμόμαστε την άρση βαρών μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά να ενδιαφερόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματά των αθλητών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πύρρος Δήμας ανέφερε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από το 2015 έγινε «ψαλίδι» στην Ομοσπονδία της άρσης βαρών της τάξης του 15%, τονίζοντας ότι από τις 320.000 ευρώ που λάμβανε οι 270.000 ήταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων αλλά και την ενοικίαση εγκαταστάσεων -και μάλιστα κρατικών στο ΟΑΚΑ.

«Με 50.000 τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις πανελλήνια πρωταθλήματα; Να στηρίξεις αθλητές εθνικών ομάδων; Να κάνεις προετοιμασίες; Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αυτό έγινε και αυτό συζητάμε σήμερα», τόνισε ο ολυμπιονίκης.

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, για να στηρίξουμε τον Θοδωρή και άλλα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν Θοδωρής, ονειρεύονται να γίνουν Πύρρος, να πάνε σε μια ολυμπιάδα και να κάνουν μεγάλα πράγματα και να μην τους κόψουμε τα φτερά», ανέφερε τέλος.

Πηγή: newsbomb.gr