Πύργος – Α. Ζουμπάκης για σκουπίδια: «Μην τα παρατάτε απ` έξω! Ρίξτε μέσα στους κάδους!»

Έκκληση προς τους πολίτες να αφήνουν τις σακούλες με τα απορρίμματα τους μέσα στους κάδους και να μην τα πετούν έξω από αυτούς, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Πύργου, Αυγερινός Ζουμπάκης.

Ο ίδιος δεν παραγνωρίζει τα προβλήματα της αποκομιδής που προκαλούν –δικαιολογημένα- παράπονα, κυρίως στην παραλιακή ζώνη του δήμου, ζητά όμως από όλους να δείξουν υπευθυνότητα και να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο δήμος…

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στον κ. Ζουμπάκη είχε την «τύχη» να είναι ο τελευταίος απ` όσους θήτευσαν αντιδήμαρχοι στην συγκεκριμένη Υπηρεσία, πολύ δύσκολη και με βαρύ ιστορικό, στην διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής…

Χωρίς να έχει ποτέ στην θητεία του ικανό αριθμό απορριμματοφόρων (σ.σ. μιας και η καθυστέρηση στην ανανέωση και επισκευή του στόλου οχημάτων ήταν χαρακτηριστική), δεν παραιτήθηκε και «παλεύει» να τα φέρει εις πέρας, έχοντας αντίπαλους όχι μόνο τα ελλιπή μέσα αλλά και την έλλειψη ευσυνειδησίας μεγάλης μερίδας πολιτών…

Συναντώντας τον, χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, ο κ. Ζουμπάκης ανέφερε στην ΠΑΤΡΙΣ ότι «Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο Πύργου γίνεται με δυσκολία, λόγω των γνωστών προβλημάτων με τα απορριμματοφόρα. Πέρα από αυτό όμως θα πω για μια ακόμα φορά ότι η Υπηρεσία μας κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με τα μέσα που διαθέτει, για να καθαρίζει τους κάδους και να μεταφέρει τα απορρίμματα. Με δυσκολία και με καιρικές συνθήκες αντίξοες προσπαθούμε να καθαρίσουμε τη πόλη και τα χωριά του δήμου. Παρατηρείται όμως ένα φαινόμενο που για εμένα είναι απαράδεκτο… παίρνοντας από περιοχές που λίγο νωρίτερα είχε γίνει αποκομιδή διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι οι κάδοι ήταν άδειοι και δίπλα τους είχαν πεταχτεί σακούλες γεμάτες σκουπίδια! Αυτό είναι απαράδεκτο! Αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μας να έχουμε την πόλη μας καθαρή ο δήμος δεν μπορεί να κάνει περισσότερα. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη πόλη, τις παραθαλάσσιες περιοχές και τα χωριά μας καθαρά. Ας κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας και να πετάμε τα σκουπίδια μας μέσα στους κάδους… όχι να τα πετάμε από τα παράθυρο όπου να `ναι».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμος τα τελευταία 24ώρα –και παρά το γεγονός πως έχει στη διάθεση του τρία μόνο απορριμματοφόρα- καθιέρωσε καθημερινά δρομολόγια στην παραθαλάσσια ζώνη του δήμου λόγω θέρους και –κατ` επέκταση- της αύξησης των παραθεριστών στην περιοχή.

Σημειώνεται επίσης πως στο δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχουν ενταχθεί και εργάζονται ήδη οι συμβασιούχοι 8μηνίτες, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προστεθούν και οι μόνιμοι υπάλληλοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Ας γίνει, λοιπόν, μια προσπάθεια από ΟΛΟΥΣ μας την περίοδο του καλοκαιριού έτσι ώστε οι όγκοι των απορριμμάτων να μην αποκτούν… διαστάσεις σε μήκος και χωρίς όρια (σ.σ. πετώντας ο καθ` ένας όπου θέλει τα δικά του), αλλά να περιοριστούν μέσα στους κάδους και –αν αυτοί είναι «φυσκαρισμένοι»- πέριξ αυτών… λίγη προσπάθεια απ` όλους αρκεί!

Ουδείς υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι τέλεια αλλά με την συμβολή μας θα μπορούσε να περιοριστεί…

Πηγή: patrisnews