Πηνελόπη Αναστασοπούλου: “Έβαζε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και στη συνέχεια ερχόταν και με ακουμπούσε στο πρόσωπο”

Συγκλονίζει η περιγραφή της ηθοποιού Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από πασίγνωστο ηθοποιό- σκηνοθέτη και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Υπενθυμίζεται πως η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μαζί με τις συναδέλφους της ηθοποιούς Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη ζήτησαν τη διαγραφή του εν λόγω ηθοποιού από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), υποστηρίζοντας πως η αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Η κα Αναστασοπούλου στην καταγγελία της προς το ΣΕΗ ανατρέχει στο 2005, όταν σε ηλικία 28 ετών και έχοντας μόλις τελειώσει τη δραματική σχολή πληροφορήθηκε ότι είχε ζητήσει να την γνωρίσει ο καταγγελλόμενος για πιθανή συνεργασία.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την καταγγέλουσα, έγινε βράδυ στο θέατρο στο οποίο ήταν θιασάρχης. Εκείνος την οδήγησε στο καμαρίνι του και κλείδωσε την πόρτα.

“Ξεκίνησε να με ρωτάει πράγματα για μένα και μετά από λίγο διαπίστωσα ότι είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δυο του χέρια μέσα στο παντελόνι του, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή, και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις χάιδευε τα γεννητικά του όργανα”, επεσήμανε η ηθοποιός και προφασίστηκε μια δικαιολογία για να φύγει από το καμαρίνι του και από το θέατρο.

Το 2010 της τηλεφώνησε εκ νέου για να πάρει μέρος σε μία παράσταση, την οποία θα σκηνοθετούσε. Παρότι η καταγγέλουσα είχε επιφυλάξεις, πήρε την απόφαση να συμμετέχει στην παράσταση και δεν άργησε να βιώσει περίεργες συμπεριφορές.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεικτικά έβαζε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και στη συνέχεια ερχόταν και με ακουμπούσε στο πρόσωπο και στο σώμα μου, για να μου δώσει σκηνικές κατευθύνσεις, προσβάλλοντας έτσι την προσωπικότητά μου και προκαλώντας μου ανυπόφορη αηδία” εξηγεί στην καταγγελία της.

Πηγή: thetoc.gr