Πήγαν να κάνουν Πάσχα κλέβοντας 100 αρνιά

Η κλοπή μάλιστα έγινε μέρα μεσημέρι….

Φαίνεται πως κάποιοι είχαν βάλει στόχο κτηνοτροφική μονάδα στην Γλαύκη Λάρισας από την οποία χθες μέρα- μεσημέρι αφαίρεσαν συνολικά 80 αρνιά. Μάλιστα οι δράστες είχαν τόσο θράσος που φόρτωσαν τα αρνιά σε φορτηγό και ήταν έτοιμοι να γίνουν καπνός. Όμως οι εργαζόμενοι φαίνεται πως αντιλήφθηκαν την κλοπή και αμέσως ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη της μονάδας οποίος ενημέρωσε την αστυνομία.

Μάλιστα οι ίδιοι οι δράστες είχαν χτυπήσει νωρίτερα και αγρόκτημα στην περιοχή κλέβοντας άλλα 16 αρνιά. Για την υπόθεση η Ασφάλεια Λάρισας προχώρησε σε 4 συλλήψεις.

Τι αναφέρει η αστυνομία για το περιστατικό

«Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο περιπτώσεις ζωοκλοπής που διαπράχθηκαν σε περιοχές του νομού Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20-04-2019) το βράδυ ως δράστες τέσσερα άτομα, ηλικίας 30, 32, 42 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με κλοπή αμνοεριφίων, πραγματοποιήθηκε χθες (20-04-2019) το μεσημέρι έλεγχος στην επιχείρηση του 42χρονου, όπου εντοπίστηκαν (96) σφάγια αμνοεριφίων, εκ των οποίων τα (16) διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε αφαιρέσει χθες τις πρώτες πρωινές ώρες από περιφραγμένο αγρόκτημα στη Λάρισα με σκοπό να τα πουλήσει στον 52χρονο.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 42χρονος μαζί με τους άλλους τρεις δράστες χθες τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν αφαιρέσει τα υπόλοιπα (80) αμνοερίφια από κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τα είχαν εκφορτώσει στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου.

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τα σφάγια αφαιρεθέντων αμνοεριφίων, το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, το χρηματικό ποσό των (2.030) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.»

Πηγή: larissanet.gr