Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Γραικού – Το σημαντικό στοιχείο που κατέγραψε δορυφόρος στον τόπο της δολοφονίας

Η επόμενη μέρα, το παρασκήνιο, η απολογία του δράστη και οι αντιδράσεις…

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε όλες τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Γραικού.

Η εκπομπή έφερε στο φως το σημαντικό στοιχείο που κατέγραψε δορυφόρος στον τόπο της δολοφονίας.

Ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ Παναγιώτης Τοκμακίδης, παρακολουθούσε την εκπομπή και αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα. Αναζήτησε αρχειακό υλικό παλαιότερων δορυφορικών λήψεων και σταμάτησε στο 2016, χρονιά ενδιαφέροντος για την υπόθεση. Διαπίστωσε πως υπήρχε δορυφορική λήψη, ακριβώς μία ημέρα πριν από την εξαφάνιση του Γραικού στις 2 Νοεμβρίου και τη συνέκρινε με την αμέσως επόμενη λήψη, που πραγματοποιήθηκε στις 17 του μήνα.

Όπως έδειξε στην κάμερα του «Τούνελ» ο τοπογράφος- μηχανικός, στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη, ένας σκαμμένος λάκκος και μια επίπεδη επιφάνεια από την οποία σύμφωνα με τα ίχνη που διακρίνονται, είχαν περάσει μηχανήματα χωματουργικών εργασιών. Στην επόμενη λήψη φαίνεται πως ο λάκκος έχει σκεπαστεί και στην επίπεδη επιφάνεια είχε πλέον τοποθετηθεί τεράστιος όγκος χώματος.

Στο σημείο που φαινόταν ο σκαμμένος λάκκος βρέθηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του Γραικού. Κοντά στη σωρό με χώμα ήταν θαμμένος επί δυόμιση χρόνια ο άτυχος επιχειρηματίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα ακόμα στοιχείο που κανείς δεν πρόσεξε τις επίμαχες μέρες της εξαφάνισης του άτυχου κτηνοτρόφου. Πολύ κοντά στην μονάδα του εμπόρου όπου έθαψε άνθρωπο και αυτοκίνητο, υπάρχουν κάμερες ασφαλείας των οποίων το υλικό δεν αναζήτησε κανείς!

Οι συγκεκριμένες κάμερες δείχνουν τον δρόμο που οδηγεί στη μονάδα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου και σίγουρα θα κατέγραφαν το αυτοκίνητο του θύματος να κατευθύνεται προς τα εκεί.

Σύμφωνα με μια ιδιαίτερη μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή, όταν οι Αρχές έσκαβαν στο σημείο που υπέδειξαν οι επιστήμονες, ο έμπορος παρακολουθούσε ατάραχος. Τη στιγμή που φάνηκαν οι τροχοί του αγροτικού αυτοκινήτου του Γραικού, είχε το θράσος να πει:

«Ο Δημήτρης μου είπε να το θάψω εδώ, για να φύγει ανενόχλητος στα Σκόπια…»!

Σημαντικά ήταν όσα ανέφερε στο «Τούνελ» και ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν τα αδέλφια του Δημήτρη Γραικού, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Το θύμα δέχτηκε άγρια χτυπήματα. Διαπιστώσαμε σε μια εξαιρετική ιατροδικαστική διερεύνηση με την Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου, πολλαπλούς τραυματισμούς, κακώσεις σε πρόσωπο και θώρακα που προκλήθηκαν από θλον όργανο. Θα μπορούσε να είναι ένα σφυρί, ρόπαλο ή ακόμα και γροθιές. Υπήρξε ένα ακόμη μακροσκοπικό ιατροδικαστικό εύρημα που συνάδει και με ασφυξία. Με αυτό το δεδομένο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανός. Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί η συμμετοχή περισσότερων από ένα άτομα στο περιστατικό, με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιος να τον συγκρατούσε και κάποιος άλλος να του κατάφερνε τα χτυπήματα. Από τη φθορά των ρούχων του φαίνεται πως σύρθηκε ως το σημείο που θάφτηκε κάτω από το χώμα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ή οι δράστες προσπάθησαν να κάψουν το θύμα, κάτι που απ’ όσο γνωρίζω ισχύει για το αυτοκίνητό του. Ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού αποδίδεται σε βίαιη εξωτερική επίδραση».

Tα σφαγεία της Χαλάστρας δεν έχουν σχέση με το έγκλημα…»

Το «Τούνελ» βρέθηκε και πάλι στα σφαγεία της Χαλάστρας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα για το πιο σκοτεινό θρίλερ των τελευταίων ετών. Ο ιδιοκτήτης των σφαγείων Σάββας Τσοποζίδης ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα ο άνθρωπος που ομολόγησε πως σκότωσε και έθαψε τον Γραικό και το αμάξι του, εμφανιζόταν στο χώρο με απόλυτη ψυχραιμία.

«Ούτε για μια στιγμή δεν άφησε να εννοηθεί πως κάτι τρέχει για να τον υποψιαστούμε. Όπως παντού έτσι και σε μας όλο αυτό τον καιρό συνέχιζε να λέει το ίδιο σενάριο. Πως έφυγαν από εδώ και στη διαδρομή τον έχασε. Όταν έγινε γνωστό πως τον σκότωσε και τον είχε θαμμένο στη μονάδα του, έπαθα σοκ. Έκανα δύο μέρες να συνέλθω… », είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ».

Ξεκαθάρισε προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

«Δυστυχώς ο κόσμος αντιλήφθηκε λάθος κάποια πράγματα. Κάποιοι νόμιζαν πως ακόμη κι εγώ είχα σχέση με το όλο θέμα. Όλα έγιναν όταν το θύμα και ο δράστης έφυγαν από τα σφαγεία…», τόνισε. Ο ίδιος πιστεύει πως ο Γραικός αφού βγήκε από τις εγκαταστάσεις περίμενε τον έμπορο για να τον ακολουθήσει. Ανέφερε πως δεν θυμάται αν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο έμπορος απασχολούσε Ρουμάνους στη μονάδα του, ενώ τόνισε πως οι περισσότερες μονάδες στην περιοχή έχουν κατά καιρούς αλλοδαπούς εργάτες.

Η τελευταία πράξη του δράματος…

Στιγμές οδύνης, συγκίνησης αλλά και θυμού βίωσαν όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του άτυχου επιχειρηματία.

Τραγικές φιγούρες οι στενοί του συγγενείς που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν το θέατρο που έπαιζε επί δυόμιση χρόνια ο δολοφόνος του.

«Τόσο ψυχρός εκτελεστής; Ποιος να το πιστέψει; Το ακούσατε στο ρεπορτάζ που παρουσιάσατε… Του μιλούσα στο τηλέφωνο και ο αδελφός μου ήταν θαμμένος λίγα μέτρα πιο μακριά… Το ένστικτο μου μίλαγε… Σκεφτόμουν λες να είναι θαμμένος εδώ ο αδελφός μου; Τουλάχιστον έφυγε ένα βάρος, τον κηδέψαμε όπως του άξιζε…» είπε στο «Τούνελ» ο Νίκος Γραικός που ευχαρίστησε την εκπομπή για τη συμβολή της στις έρευνες.

Η αδελφή του θύματος βαθιά στεναχωρημένη αλλά φανερά ανακουφισμένη τόνισε:

«Μέσα από την καρδιά μας ευχαριστούμε την Αγγελική Νικολούλη και τον κ. Διαλυνά που μας βοήθησαν. Τώρα ξέρουμε που θα πάμε για να ανάψουμε ένα κερί στον άνθρωπο μας. Έπρεπε και εμείς να ησυχάσουμε, δεν αντέχαμε άλλο. Όσο γι αυτό το «τέρας» δεν έχω λόγια… Εύχομαι τέτοιο τραγικό τέλος σαν αυτό που είχε ο αδελφός μου, να μην το έχει κανείς…».

Ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς, είπε στο «Τούνελ»:

«Σ’ αυτήν την υπόθεση λειτούργησα περισσότερο σαν άνθρωπος και λιγότερο σαν νομικός. Εμένα ο σκοπός μου τελείωσε και ήρθε λύτρωση τόσο για την οικογένεια όσο και για μένα. Πιστεύω πως οι οικογενειακές διαφορές πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Η δικαστική οδός που θα ακολουθήσει θα είναι δύσκολη και για τις δύο πλευρές…».

Πηγή: anikolouli.gr