Ναυαγός κατάφερε να κρατηθεί για 14 ώρες από μια παλιά σημαδούρα

Ένας ναυτικός που έπεσε από ένα πλοίο ανεφοδιασμού στη μέση του αχανούς Ειρηνικού ωκεανού κατάφερε να επιβιώσει για δεκατέσσερις ώρες μέσα στο νερό καθώς κρατήθηκε από μία παλιά σημαδούρα που βρήκε κοντά του, αναφέρουν τα νεοζηλανδικά ΜΜΕ.

Ο Βιντάμ Περεβερντίλοβ, πρώτος μηχανικός του πλοίου Silver Supporter, που μετέφερε εφόδια από λιμάνι της Νέας Ζηλανδίας στο νησί Πίτκαιρν, γλίστρησε και έπεσε από τα κατάστρωμα του πλοίου του τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου.

Ο 52χρονος ναυαγός βρέθηκε μόνος και έρημος στη μέση του ωκεανού, περίπου 400 μίλια νότια από τα νησιά Αουστράλ, της γαλλικής Πολυνησίας, χωρίς σωσίβιο, και με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει τροφή για τους καρχαρίες. Είδε μία μαύρη κουκκίδα μακριά, στον ορίζοντα και αποφάσισε να κολυμπήσει προς αυτή, σε μια απόφαση που τελικά έσωσε τη ζωή του.

Το σημάδι στον ορίζοντα αποδείχθηκε ότι ήταν μία εγκαταλειμμένη σημαδούρα ψαρέματος. Ο ναυτικός κρατήθηκε από αυτήν και δεν την άφησε έως τις 18:00, όπου εντοπίστηκε ξανά από το πλοίο του. Ο Περεβερντίλοβ ανασύρθηκε από το νερό εξαντλημένος αλλά ζωντανός.

Μετά τη διάσωσή του, είπε στον γιό του, μέσω ασυρμάτου, ότι ένιωσε ζαλάδα όταν τελείωσε η βραδινή του βάρδια στο μηχανοστάσιο, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, και βγήκε στο κατάστρωμα για να νιώσει καλύτερα, πριν πέσει στη θάλασσα. «Ο ίδιος δεν θυμάται να πέφτει. Ίσως λιποθύμησε», είπε ο γιος του, Μαράτ.

Το πλήρωμα για έξι ολόκληρες ώρες, δεν κατάλαβε πως έλειπε. Γύρω στις 10 το πρωί, έστειλε σήμα κινδύνου και ένα παραπλέον πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε τις έρευνες. Τελικά, μετά από 14 ώρες μέσα στο νερό, σώθηκε σώος και αβλαβής.

Ο Μαράτ ανέφερε πως ο πατέρας του άφησε τη σημαδούρα στον ωκεανό και δεν την πήρε ώστε «να μπορέσει να σώζει τη ζωή και κάποιου άλλου ανθρώπου».

Πηγή: newsbeast.gr