Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νεκρός Αζέρος αξιωματικός και πέντε τραυματίες από έκρηξη νάρκης

Ένας αξιωματικός των ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκε και ένας Ρώσος αξιωματικός της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τραυματίστηκε από έκρηξη νάρκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τέσσερα ακόμη μέλη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών του Νακγόρνο Καραμπάχ τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αναζήτησης σορών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην πρόσφατη διένεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η κοινή ομάδα για την ανταλλαγή των σορών των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν, πραγματοποιούσε αναζητήσεις σορών νεκρών στρατιωτικών στην περιοχή Τερτέσκι.

Η ομάδα αποτελούνταν από εκπροσώπους της ρωσικής ειρηνευτικής, των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών του Νακγόρνο Καραμπάχ και της Διεθνούς επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Στο Μπακού διεκομίσθη ο Ρώσος αξιωματικός

Ο Ρώσος αξιωματικός διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν Μπακού και η ζωή του είναι εκτός κινδύνου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για το περιστατικό. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δημιουργηθείσες με πρωτοβουλία της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης μεικτές ομάδες αναζήτησης σορών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και παράδοσης τους, συνεργάζονται περισσότερο από μια εβδομάδα αρμονικά και αποτελεσματικά.

Πηγή: iefimerida.gr