Μόσιαλος: Να γίνει δημόσιο αγαθό η ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό

«Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού πρέπει να γίνει δημόσιο αγαθό», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς.

Μάλιστα η κόρη του βρίσκεται σε καραντίνα και ο κ Μόσιαλος συνομιλεί μαζί της μέσω skype. Ο κ. Μόσιαλος έχει ήδη υπογραμμίσει, πως οι εταιρείες που φτιάχνουν το εμβόλιο κατά του θανατηφόρου ιού, οφείλουν να αφήσουν ελεύθερη τη συνταγή του εμβολίου για να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες, κάτι που υπογράμμισε εκ νέου στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Θα πρέπει η ανακάλυψη να γίνει ένα δημόσιο αγαθό, για όλους τους πολίτες του πλανήτη. Θα αποζημειωθούν βέβαια οι εταιρίες, αλλά όταν έχουμε ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα, δεν γίνεται να διατείθενται σε μικρές ποσότητες. Πρέπει να δίνεται η άδεια από την εταιρεία που το βρίσκει να παράγεται μαζικά.

Όσο για την κατάσταση της εξάπλωσης του ιού στον κόσμο: «Είμαστε σε καλή φάση στη χώρα μας. Η Κύπρος έχει υπερδιπλάσια κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε σχέση με την Ελλάδα κι εδώ πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξά.

Να μην πιστέψουμε ότι επειδή πάμε καλύτερα από άλλες χώρες μπορούμε να αρχίσουμε να βγαίνουμε έξω».

«Ο ιός είναι πολύ ύπουλος ιός γιατί μεταδίδεται κι από ασυμπτωματικούς ασθενείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς.

Πηγή: newsit.gr