Μητέρα ντύθηκε σαν 13χρονη μαθήτρια και πήγε στο σχολείο της κόρης της – Τι ήθελε να αποδείξει [Βίντεο]

Μια μητέρα συνελήφθη στο Τέξας όταν προσποιήθηκε ότι είναι η 13χρονη κόρη της και πήγε μάλιστα στο σχολείο αντ’ αυτής.

Η 30χρονη Κέισι Γκαρσία θέλησε να αποδείξει πως η ασφάλεια στα κρατικά σχολεία της περιοχής της είναι μηδαμινή. Έτσι, αφού έβαψε τα μαλλιά της και ντύθηκε όπως η κόρη της Τζούλι – με φούτερ, σακίδιο και μάσκα – πήγε στην τάξη. Η μητέρα τεκμηρίωσε την εμπειρία της στο γυμνάσιο Γκαρσία Ενρίκεζ σε ένα βίντεο που πόσταρε στο κανάλι της στο YouTube.

Πριν μπει στο σχολείο του Ελ Πάσο, η 30χρονη είπε στην κάμερα : «Μοιάζω με γυμνασιόπαιδο; Όχι; Είναι φοβερό πάντως». Περπατώντας στους διαδρόμους του σχολείου, χαιρέτισε τον διευθυντή, κάποιους άλλους μαθητές, ενώ παραδέχτηκε ότι «πραγματικά φοβόταν» μήπως την πιάσουν. Μόνο την τελευταία ώρα των σχολικών μαθημάτων της ημέρας, έγινε αντιληπτή από έναν καθηγητή.

Μετά το πείραμα αυτό, η Γκαρσία συνελήφθη για εγκληματική παράβαση και παραβίαση κυβερνητικών αρχείων, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της επαρχίας Ελ Πάσο, όπως ανέφερε το CBS12. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 7.808 δολαρίων.

Γιατί αποφάσισε να προσποιηθεί τη μαθήτρια

Σε ένα βίντεο μετά το περιστατικό, η μητέρα εξήγησε τι την είχε παρακινήσει να προβεί σε αυτή την ενέργεια, επιμένοντας ότι δεν ήταν για να συγκεντρώσει κλικ ή likes ή να προκαλέσει προβλήματα στο σχολείο. «Δεν το έκανα αυτό για να εκθέσω το συγκεκριμένο σχολείο. Δεν ανέφεραν ποτέ σε ποια περιοχή ήταν ούτε ποιο σχολείο ήταν. Μόνοι τους το έκαναν».

Συνέχισε: «Χρειάζονται καλύτερη ασφάλεια στα σχολεία μας, αυτό προσπάθησα να αποδείξω και δεν θέλω να γίνομαι κουραστική, αλλά νομίζω ότι το έδειξα. Είπε επίσης ότι οι καθηγητές ασχολούνταν περισσότερο με το τηλέφωνό της που το είχε επάνω στο θρανίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και όχι με το να παρατηρήσουν την ίδια ως άτομο. «Μου έλεγαν: ‘Βάλε το τηλέφωνο στην άκρη’. Δεν ήμουν καν ένα όνομα, δεν ήμουν ένα άτομο. Ήμουν η ‘βάλε το τηλέφωνο στην άκρη’» λέει και προσθέτει: «Μιλάμε για τα παιδιά μας και την ασφάλεια των παιδιών μας» είπε. «Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να αποτρέψω άλλη μία μαζική επίθεση».

Ο επιθεωρητής σχολείων Τζένι Μέζα Τσάβεζ πάντως, θέλησε να υπερασπιστεί το σχολείο σε δήλωση στο τοπικό δίκτυο KTSM. Όπως ανέφερε: «Ενώ υπήρχε παραβίαση της ασφάλειας από ένα άτομο που είναι γονέας μαθητή στο σχολείο, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας μας επανεξετάζονται και αξιολογούνται».

Πηγή: iefimerida.gr