Μιχάλης Δημητρακόπουλος….Ποινές για γονείς που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους – Έως και ισόβια για τους παραβάτες!

Τις ποινές που προβλέπονται για όσους παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό ανέλυσε …στον ΑΝΤ1 ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Και, όπως αναμενόταν, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερώτημα για την ευθύνη των γονιών που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους σε παιδικές χαρές και καφετέριες. «Ποινικές ευθύνες υπάρχουν και υπό την έννοια της παράλειψης.

Όταν ένας γονιός έχει την υποχρέωση να κρατήσει τα παιδιά του στο σπίτι, και δεν το κάνει, έχοντας πάρει ειδική άδεια για αυτό το λόγο, τότε είναι υπόλογος ευθυνών παράλειψης και σε περίπτωση που ένα παιδί κολλήσει ή μεταφέρει μια ασθένεια, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά».

Εξάλλου, σε επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε την Πέμπτη προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την άμεση επέμβασή τους, όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων

για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, «απειλώντας» με έως και ισόβια φυλάκιση «εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν’ αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους,

θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας, κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο».

Πηγή: newsbreak.gr