Μάνα κάλεσε στο πάρτι όλους τους συμμαθητές του γιου της εκτός από το παιδί με αυτισμό

Μία μαμά που επέλεξε για ευνόητους λόγους να κρατήσει την ανωνυμία της ανέβασε στο διαδίκτυο μία ιστορία, που προκαλεί και βγάζει από τα ρούχα του ακόμα και τον πιο ψύχραιμο αναγνώστη.

Η συγκεκριμένη μαμά στην ανάρτηση εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να καλέσει στο πάρτι που έκανε για το γιο της όλους τους συμμαθητές του – 15 στο σύνολο – εκτός από ένα αγοράκι που πάσχει από αυτισμό. Η γυναίκα αυτή ισχυρίστηκε ότι ήθελε το τέλειο πάρτι για το γιο της και ένα παιδί με αυτισμό θα προκαλούσε εντάσεις ή ακόμα και καταστροφή του πάρτι.

«Καλέσαμε όλα τα παιδιά από την τάξη του εκτός από ένα παιδί που το λένε David», είπε η μητέρα.

AITA for inviting my sons entire class except for one child because of his autism? from AmItheAsshole

«O David πάσχει από αυτισμό και τοποθετήθηκε στην τάξη του γιου μου για να τον βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθεί και να μάθει στα άλλα παιδιά να μην κάνουν διακρίσεις σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες», εξήγησε η μητέρα.

«Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά με το David μέχρι τώρα. Τον είχαν καλέσει και σε ένα άλλο πάρτι και το κατέστρεψε. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά οι γονείς που ήταν εκεί μου είπαν ότι ήθελε να ανοίξει εκείνος τα δώρα λες και το πάρτι ήταν δικό του και ότι όταν του είπαν να σταματήσει να το κάνει αυτό, βγήκε εκτός εαυτού.

Όταν το παιδί μου μοίρασε τις προσκλήσεις στην τάξη, έδωσε σε όλα τα παιδιά εκτός από τον David. Γρήγορα μαθεύτηκε στο σχολείο η απόφασή μας να μην καλέσουμε στο πάρτι το συγκεκριμένο παιδί. Το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο η μαμά του. Μου είπε ότι είμαι απαράδεκτη και ότι με αυτό που κάνω μαθαίνω στο γιο μου να κάνει διακρίσεις. Όταν της ανέφερα το περιστατικό με το άλλο πάρτι που είχε πάει και έγινε ένας χαμός, με έβρισε άσχημα και μου είπε ότι ο γιος της δεν είναι τέτοιο παιδί και ότι ξέρει πολύ καλά να ελέγχει τον εαυτό του. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω στο γιο μου ένα ωραίο πάρτι, που θα θυμόταν για πάντα, αλλά εκείνη δεν έλεγε να το καταλάβει».

Οι χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να την «καταδικάσουν» γράφοντας ότι υπεύθυνη απόλυτα και αποκλειστικά είναι μόνο εκείνη και τα έβαλαν μαζί της αναρτώντας υβριστικά σχόλια επειδή έκανε την επιλογή να μην καλέσει στο πάρτι του παιδιού της ένα αυτιστικό παιδί. Κάποιοι άλλοι την κατηγόρησαν αποκαλώντας τη ρατσίστρια επειδή έκανε μία τέτοιου είδους διάκριση απέναντι στο παιδάκι.

«Στη χειρότερη περίπτωση που το παιδί πάθαινε κάποια κρίση ή ξεπερνούσε τα όρια, η μητέρα του θα ήταν εκεί και θα αναλάμβανε δράση. Αντ’ αυτού προτίμησε να απομονώσει ένα παιδάκι βασισμένη σε φήμες και προκαταλήψεις ότι μπορεί να έχει ανεπιθύμητη συμπεριφορά».

Οι περισσότεροι χρήστες πάντως στάθηκαν στο σχόλιο της μητέρας ότι ο διευθυντής επίτηδες έβαλε στην τάξη του γιου της ένα αυτιστικό παιδί για να μάθουν τα παιδιά να μην κάνουν διακρίσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγόρησαν ότι τα παιδιά πήραν το μάθημά τους αλλά εκείνη όχι, γι΄αυτό καλό θα ήταν να κάνει και αυτή μια επίσκεψη στο χώρο του σχολείου μήπως και μάθει.

Η Melissa Owsiany, μαμά παιδιού με αυτισμό μιλά για την ευγνωμοσύνη που ένιωσε όταν μία μαμά ενός συμμαθητή του παιδιού της κάλεσε τον αυτιστικό γιο της στο πάρτι γενεθλίων που έκανε και όχι μόνο… μαμά και παιδί ρώτησαν, διάβασαν, μελέτησαν τι έπρεπε να κάνουν για να αισθανθεί το παιδάκι αυτό όμορφα στο πάρτι..

«Ποτέ δεν περίμενα να έχει ο γιος μου ειδική μεταχείριση ειδικά στο πάρτι ενός άλλου παιδιού. Ήταν η πρώτη φορά που δεν αισθανθήκαμε ξένοι ή αποκλεισμένοι… Αντίθετα μας έδειξαν πόσο πολύ μας αγαπούν και πόσο πολύ θέλουν να μας εντάξουν στην παρέα τους».

Ένας άλλος χρήστης του Reddit σχολίασε αναφέροντας στη μαμά έναν άλλο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση:

«Θα μπορούσες πολύ απλά να πάρεις τηλέφωνο τη μαμά του David και να της πεις ότι ο γιος σου έχει γενέθλια, ότι το παιδί της είναι καλεσμένο και να τη ρωτήσεις αν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για εκείνους. Σκοπός είναι να τους διευκολύνεις, όχι να τους αποκλίσεις…».

Πηγή: singleparent.gr