ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη! [Βίντεο]

Μια ακόμα συγκλονιστική σκηνή κατέγραψε κάμερα στην Ιταλία και κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του κόσμου.

Νοσοκόμα των πρώτων βοηθειών συνοδεύει ασθενή που πιθανώς πάσχει από κοροναϊό και προσπαθεί να του δώσει κουράγιο.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της γειτονικής χώρας – αλλά και σε όλο τον πλανήτη- οι γιατροί, οι νοσηλευτές, τα μέλη του ΕΚΑΒ είναι από την πρώτη στιγμή αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην πανδημία. Και συγχρόνως οι μόνοι που βρίσκονται κοντά στους ασθενείς σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους οι μολυσμένοι από τον κοροναϊό περνούν δεκάδες ώρες μόνοι τους στις μονάδες εντατικής αλλά και σε όλες τις πτέρυγες των νοσοκομείων.

Οι νοσηλευτές, όπως η συγκεκριμένη στο βίντεο, κάνουν ότι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο τους και να τους δώσουν κουράγιο.

Στο βίντεο ακούγεται η νοσοκόμα να παρηγορεί τον ασθενή, που τον λένε Μάριο, και τον ενημερώνει ότι έχουν ανάψει την σειρήνα για να φτάσουν στο νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια ένα χάδι της στο φορείο απομόνωσης δείχνει την τρυφερότητα που αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους ασθενείς παρόλο που μετρούν ήδη δεκάδες ώρες όρθιοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Una carezza attraverso la barella ad alto biocontenimento ed alcune parole per tranquillizzare il paziente dette da questa infermiera:“Mario stai calmo, usiamo la sirena solo per fare più velocemente”.Seguici su #NurseTimesGiornale di Informazione Sanitaria

Posted by NurseTimes on Sunday, 5 April 2020

Πηγή: piraeuspress.gr