Κορονοϊός – Σύψας: «Η άγνοια σκοτώνει!» -Τι είπε για τους ασυμπτωματικούς και την επαναφορά του SMS

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σύψας, μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για τους λόγους που του εμπνέουν ανησυχία.

Αρχικά ανέφερε πως η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε επιδείνωση. «Πατάμε σε ένα κομμάτι πάγου που μπορεί να σπάσει ανα πάσα στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή την στιγμή, βλέπουμε τις συνέπειες της χαλαρότητας. Υπάρχει ανησυχία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει πανικός, αλλά έχουμε έντονη επαγρύπνηση.»

Σχετικά με την επαναφορά του SMS στο 13033 δήλωσε πώς «πολλά μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι, κυριαρχεί η προστασία των ευπαθών ομάδων. Εάν το επιβάλλουν οι εξελίξεις κάτι τέτοιο είναι πιθανό.»

Όσον αφορά στις γεωγραφικές περιοχές που ανησυχούν περισσότερο, ο ίδιος τόνισε πως είναι τα αστικά κέντρα όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, επισημαίνοντας πως «Η άγνοια σκοτώνει!»

Σχετικά με τους ασυμπτωματικους ασθενείς ανέφερε ότι «οφείλονται σε δύο παράγοντες, στο ότι οι νέοι νοσούν πολύ ελαφρύτερα και στο ότι γίνονται πολλά περισσότερα τεστ πλέον, με αποτέλεσμα να ανιχνεύονται πολλοί περισσότεροι ασυμπτωματικοί.»

Αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων ανέφερε πως αυτή την στιγμή ανησυχία εμπνέουν τα ενδογενή κρούσματα και όχι τα εισαγόμενα.

Πηγή: newsbomb.gr