Κορωνοϊός: Νοσοκόμα περιγράφει τα συμπτώματα – ”Ένιωσα να μου κόβεται η αναπνοή και πολύ κουρασμένη”

Τη δική της εμπειρία από τον κορωνοϊό περιγράφει μία νοσοκόμα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, λέγοντας πως αρχικά ένιωσε μια μικρή καταρροή, ωστόσο, σύντομα ήρθε αντιμέτωπη με εφιαλτικά συμπτώματα..

Ο λόγος για τη Λίζα Μερκ η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από ένα ταξίδι στην Χαβάη όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει μια ιατρική διάσκεψη.

«Πήγαμε σε ένα ιατρικό συνέδριο εκεί και την ημέρα που ήταν να φύγουμε είχα μια μικρή καταρροή. Αυτό ήταν.Στο αεροπλάνο της επιστροφήςάρχισα να νιώθω πόνους στην αριστερή πλευρά του σώματός μου,ενώ όταν επιστρέψαμε και οι μύες μου πονούσαν πολύ, τα κόκαλά μου επίσης όπως και οι αρθρώσεις μου. Ένιωθα σαν κάποιος να με μαχαιρώνει με πάγο και τότε σκέφτηκα πως ίσως είχα κολλήσει γρίπη» είπε, προσθέτοντας:

«Ένιωθα να μου κόβεται η αναπνοή, κάθε φορά που σηκωνόμουν όρθια, νόμιζα πως θα λιποθυμίσω»

Η υγεία της τελικά επιδεινώθηκε στο σημείο που χρειάστηκε να πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου.

«Ένιωσα να μου κόβεται η αναπνοή, ένιωθα πολύ κουρασμένη» δήλωσε.

Τελικά, έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε στο ειδησεογραφικό σταθμό, έχει χάσει 3 κιλά λόγω της ναυτίας που νιώθει, ενώ υπέφερε από μυϊκούς πόνους.

Παρόλο που εργάζεται στον τομέα της υγείας, η Μερκ είπε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τα σοβαρά συμπτώματα που βίωσε η ίδια σε όλη αυτή την δοκιμασία.

«Δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που φανταζόμουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πλέον, η νοσοκόμα δηλώνει “υγιής”, ωστόσο όπως τονίζει δεν θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή μέχρι να εξεταστεί ξανά σε δύο 24ωρα.

Πηγή: topontiki.gr