Κοινωνικό μέρισμα: Δεν κρατήθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου! “Θα είναι από 500 έως 1.000€”

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Αν και τις ανακοινώσεις θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δεν… κρατήθηκε.

Κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, το κοινωνικό μέρισμα θα πάρουν 200.000 νοικοκυριά. Και το ποσό, σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι από 500 έως 1.000 ευρώ.

Όταν της τέθηκε το ερώτημα κατά την παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν ήθελε να… πει το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα. «Ας μην σας το πω εγώ από το Εργασίας» είπε αλλά στην ερώτηση αν θα είναι από 500 έως 1.000€, δεν… κρατήθηκε και το επιβεβαίωσε: «θα είμαστε εκεί μέσα».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του newsit.gr, η… μπίλια για το ποσό που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα θα «κάτσει» στα, περίπου, 700 ευρώ.

Κατά τη Δόμνα Μιχαηλίδου, στόχος της κυβέρνησης είναι να μην δοθεί και του χρόνου κοινωνικό μέρισμα, αλλά μέσα από τις φοροελαφρύνσεις να «επιστρέφεται» το ποσό από το υπερπλεόνασμα στους πολίτες και να μην χρειάζεται να περιμένουν έως το τέλος του χρόνου.

Το επίδομα γέννησης

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα γέννησης που έρχεται από την 1η Ιανουαρίου και θα δίνεται από το υπουργείο Εργασίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως θα είναι ύψους 2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται.

Για να πάρει κάποιος το επίδομα γέννησης, θα πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι οριζόντια. Προτεραιότητά μας είναι να δοθεί ως δημογραφικό και όχι ως προνοιακό μέτρο, είπε η υφυπουργός Εργασίας.

Αναλύοντας τα κριτήρια, είπε πως θα είναι 40.000 ευρώ εισόδημα για ένα άτομο και 60.000 για ένα ζευγάρι που ακόμη δεν έχουν παιδί.

Δείτε τι είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Πηγή: newsit.gr