Η Φινλανδία απαντά στις απειλές των Ρώσων για την ένταξη στο ΝΑΤΟ: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε πίεση, ακόμη και στρατιωτική»

Η Φινλανδία απάντησε στις απειλές της Ρωσίας, μετά την πρόθεσή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ξεκαθαρίζοντας πως είναι κυρίαρχο κράτος και έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πίεση, ακόμη κι αν αυτή είναι στρατιωτική.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας με δήλωσή του στο Newsweek ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Φινλανδία είναι κυρίαρχο κράτος και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την ασφάλεια και την άμυνά της

Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που εμπλέκονται στη διαδικασία ένταξης της στο ΝΑΤΟ και είναι έτοιμη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και στρατιωτικά μέσα πίεσης».

Η Φινλανδία μαζί με την Σουηδία, έχει συζητήσει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στη Συμμαχία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ μετά από δεκαετίες στρατιωτικής μη ευθυγράμμισης θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική ασφαλείας τους και μια μεγάλη αλλαγή στο τοπίο ασφάλειας της Ευρώπης.

Πηγή: newsbeast.gr