Φθιώτιδα: Τραγική κατάληξη στις έρευνες για τον αγνοούμενο βοσκό

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του βοσκού, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί το τελευταίο 24ωρο, στη Φθιώτιδα.

Ο 75χρονος αγνοούμενος εντοπίστηκε νεκρός σε δύσβατη δασική περιοχή, σε σημείο που βρισκόταν μακριά από το ποιμνιοστάσιό του και το χωριό της Άγναντης, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Το άψυχο σώμα του βοσκού βρήκαν εθελοντές του χωριού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Παπασταμάτη, που γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το βουνό. Εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο δάσος, σε απόκρημνη περιοχή, όπου είχε φτάσει για να μαζέψει τα ζώα του. Τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα πιο μακριά εντοπίστηκαν και τα ζώα του γι’ αυτό και οι έρευνες είχαν επεκταθεί σε όλο σχεδόν το βουνό.

Άνδρες της ΕΜΑΚ, που φέρουν ειδικό εξοπλισμό, θα αναλάβουν τη μεταφορά της σορού του άτυχου άνδρα από το σημείο.

Ο συναγερμός για τον εντοπισμό του 75χρονου σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση από τους συγχωριανούς του, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας πιθανόν έχασε τις αισθήσεις του, από κάποιο παθολογικό αίτιο, αλλά δεν βρισκόταν κοντά κάποιος άνθρωπος για να του προσφέρει βοήθεια, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Σημειώνεται πως δεν είχε μαζί του ούτε το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: enikos.gr