Ευλογιά των πιθήκων: Αυτές είναι οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών – Οι τελευταίες πληροφορίες

Η ευλογιά των πιθήκων και οι τρόποι αντιμετώπισής της βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση αναφέρουν ότι από την Επιτροπή δεν συστήνεται ο μαζικός εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό. Το σενάριο που φαίνεται να εξετάζεται είναι ο όποιος εμβολιασμός να είναι μόνο στοχευμένος.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο εμβολιασμού όσων ατόμων έχουν εκτεθεί και των στενών επαφών τους. Επίσης, αναμένεται ανάλογη σύσταση και για τους υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς και άτομα που εργάζονται σε εργαστήρια και επεξεργάζονται δείγματα του ιού κτλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αργότερα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συστάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό για την ευλογιά των πιθήκων.

Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε κοινή προμήθεια εμβολίων, όπως συνέβη και με την περίπτωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων αναμένεται να εκδώσει σχετικές οδηγίες προς το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να αναγνωρίζει τα κρούσματα και στη συνέχεια οι οδηγίες θα αναρτηθούν στον ΕΟΔΥ.

Πηγή: enikos.gr